El Consell ja ha esgotat la meitat del pressupost destinat al Projecte EINA d'enguany

El programa comptava aquest 2019 amb 50.000 euros per facilitar la contractació de persones en risc d'exclusió

Redacció
27 de setembre del 2019
Actualitzat a les 12:34h
El projecte EINA incentiva la contractació de persones en situació de vulnerabilitat.
El projecte EINA incentiva la contractació de persones en situació de vulnerabilitat. | ND
El Consell Comarcal ha esgotat enguany ja la meitat del pressupost destinat al Projecte EINA, que dona incentius a les empreses i entitats de la comarca per a la nova contractació de persones, subvencionant fins a un 80% del Salari Mínim Interprofessional amb un contracte d'entre 6 a 12 mesos i de com a mínim mitja jornada. El projecte EINA té un pressupost de 50.000 euros per a 2019, dels quals se n'ha invertit la meitat abans de l'últim trimestre de l'any. 

Fonts de Consell han subratllat la importància del projecte, perquè es tracta d'una contractació "destinada a persones en situació de vulnerabilitat". Amb les actuacions recollides en el projecte EINA, es pretén "pal·liar temporalment la situació socioeconòmica de les persones contractades, millorar les seves competències professionals per tenir més possibilitats d’ocupació, desenvolupar projectes d’interès social als municipis i dinamitzar el mercat de treball comarcal, facilitant la reactivació de les empreses", segons les fonts.

Poden sol·licitar o beneficiar-se de les subvencions les empreses, entitats i autònoms amb domicili social, delegació o centre de treball al Berguedà o en les comarques amb major proximitat geogràfica, sempre que es contractin persones en atur i vulnerabilitat social residents al Berguedà.  Les empreses poden presentar un candidat que es valorarà si respon a les característiques del lloc de treball que es vol ocupar. Entre les persones que permet contractar  n'hi ha amb certificat de discapacitat de com a mínim el 33%, víctimes de violència de gènere, famílies monoparentals o nombroses amb dificultat residencial o ingressos molt baixos i persones en situació d'atur de llarga durada i exclusió social.

Les empreses poden consultar si reuneixen els requisits per participar del programa en aquest enllaç. 

El 2018, el programa EINA Empresa va subvencionar 8 contractacions en 5 empreses per un import de 25.600 euros. Mentre que el programa EINA Autoocupació, que aquest any no s'ha reeditat, va donar feina a dues persones per un import de 2.200 euros.