Concentracions a Berga contra l'empresonament dels set CDR

Dues convocatòries en poc més d'una hora han concentrat diferents grups de persones a la plaça de Sant Pere

26 de setembre del 2019
Actualitzat el 27 de setembre a les 12:36h
La ciutat ha viscut dues mobilitzacions amb diferents grups de gent en poc més d'una hora.
La ciutat ha viscut dues mobilitzacions amb diferents grups de gent en poc més d'una hora. | Pilar Màrquez Ambrós
L'Assemblea Nacional Catalana, els CDR, Alerta Solidària i la CUP han convocat a les vuit del vespre d'aquest dijous concentracions davant els ajuntaments de desenes de municipis catalans per reclamar l'alliberament dels set independentistes empresonats per ordre de l'Audiència Nacional.

Una primera mobilització s'ha avançat una hora a Berga per fer-ho coincidir amb la convocatòria diària que es fa a la plaça de Sant Pere de Músics per la Llibertat. Ha estat amb poc temps de marge des que s'ha sabut que el jutge decretava presó condicional pels CDR detinguts, de manera que la xifra d'assistència ha estat discreta, d'entre 30 i 40 persones. S'hi ha pogut veure una estelada i diverses pancartes per la llibertat dels presos polítics. 
 
"La justícia franquista espanyola, lligada als partits polítics dependents dels poders econòmics i de l'IBEX35, ha empresonat set CDRs sense fiança, acusats de terrorisme amb la clara intenció de fer-nos por de cara a la sentència del judici del procés. No tindrem por!", ha llegit un dels membres de l'ANC Berga en un breu manifest pocs minuts després de les 7.

Després de la lectura del text, hi ha hagut aplaudiments i també crits de "llibertat presos polítics" i "no tenim por".

Més tard, a les 8, el CDR Berga ha tornat a convocar a través de les xarxes socials i serveis de missatgeria instantània, reunint una vintena d'assistents. Per demà hi ha prevista una nova mobilització contra l'empresonament dels CDRs, aquesta vegada dirigida a tota la comarca, a dos quarts de 8 a la plaça de Sant Pere.