Ginkgo col·loca una placa a la Gran Via per commemorar 10 anys de lluita contra el càncer

El regidor Aleix Serra explica que aquest mandat es vol acabar d'adequar la cruïlla entre la Gran Via i el carrer Lluís Millet, punt on s'ha col·locat la peça commemorativa

26 de setembre del 2019
Actualitzat el 27 de setembre a les 19:05h
Les sòcies de Ginkgo, el regidor Aleix Serra, i l'exregidora Maribel Iglesias amb la placa commemorativa.
Les sòcies de Ginkgo, el regidor Aleix Serra, i l'exregidora Maribel Iglesias amb la placa commemorativa. | Pilar Màrquez Ambròs
Berga ja té una placa commemorativa per recordar el 10è aniversari de Ginkgo - APAC del Berguedà de persones afectades de càncer. Sòcies de l'entitat, acompanyades de la seva presidenta Aurora Fernández, i del regidor d'Urbanisme i Via Pública del govern de la CUP de Berga, Aleix Serra, s'han reunit aquest matí per col·locar aquesta peça en l'encreuament entre la Gran Via i el carrer Lluís Millet, on l'any 2017 l'ajuntament va plantar dos ginkgos com a "deute moral" a l'associació contra el càncer. 

La presidenta de Ginkgo, Aurora Fernández, s'ha mostrat molt contenta pel reconeixement que suposa ara aquesta placa que s'ha col·locat a terra, al costat dels esmentats arbres. "Estem molt contents perquè és una forma de fer visible l'associació, i que la gent vegi que ja fa 10 anys que estem treballant en un tema tan delicat com el càncer i tot allò que hi ha al seu voltant", ha assegurat Fernández. "Hem escollit aquest lloc perquè s'acabarà de remodelar aviat i s'hi plantaran dos ginkgos més, creiem que és un lloc idoni", ha indicat la presidenta de l'entitat.
 

Anna Altimiras i Aurora Fernández amb la placa. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


El mateix regidor Aleix Serra ha avançat que "de la mateixa manera que en aquesta cruïlla ja es va poder fer una adaptació dels passos de vianants i de la vorera, esperem que durant aquest mandat es pugui fer una operació similar just a l'altra banda del carrer" (davant del supermercat Llobet). Serra ha dit que encara no hi ha un calendari, però ha recordat que "si a un costat ha quedat bé i acabat, ara esperem que pugui fer-se la cruïlla sencera". 

El disseny de la placa commemorativa de Ginkgo ha anat a càrrec de la presidenta de l'associació Sense Por, Anna Altimiras. "És una associació germana amb la qual col·laborem, l'Anna és dissenyadora industrial i afectada de càncer, de manera que estàvem convençudes que aconseguiria plasmar l'essència de Ginkgo", ha apuntat Aurora Fernández, satisfeta amb el resultat. 

Abans de descobrir la placa, Aurora Fernández ha volgut reconèixer també la tasca del consistori, i dels regidors, que han treballat colze a colze amb Ginkgo durant aquest temps. Per exemple, el treball de l'exregidora de CiU, Maribel Iglesias, i de l'exregidor de la CUP, Oriol Camps. Iglesias, present a l'acte, s'ha mostrat "molt contenta" de fins on ha arribat l'associació.

"Recordo aquells moments en què va néixer Ginkgo amb molta alegria, vam viure l'acabament de l'Associació Espanyola Contra el Càncer, i d'Oncolliga, que no van acabar d'encaixar; i llavors va venir Ginkgo que era un grup de persones que tenia claríssim el que volia i que havia patit la malaltia", ha relatat Iglesias.  

Una dècada de suport pels afectats per la malatia

Aurora Fernández ha recordat que "Ginkgo va trobar un espai gràcies al suport del consistori de fa 10 anys, ens van cedir l'oficina d'Habitatge per fer les reunions, i després vam ser la primera associació que es van instal·lar a l'Hotel d'Entitats". "La Maribel Iglesias va formar part dels inicis i ens ha continuat acompanyant aquests 10 anys", ha dit.

"Elles volien que el que elles havien hagut de passar, no fos exactament igual pels altres, millorar tots aquells aspectes que no havien anat tan bé. Era una associació amb molta empenta i molt viscuda, tan bon punt penso quan van començar i a on han arribat, és una alegria immensa", ha valorat l'exregidora Maribel Iglesias respecte al camí que ha fet Ginkgo durant l'última dècada. "Vam plantar una llavor i ara tenim un arbre florit immens", ha dit.
 

La placa commemorativa. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


"Una malaltia com el càncer porta associades conseqüències personals, familiars o econòmiques, on la medicina no pot arribar; que hi hagi un grup de persones que doni suport als afectats és importantíssim i que Berga ho tingui és un tresor", ha elogiat. 

Per la seva banda, el regidor Aleix Serra ha subratllat la importància que en qüestions com aquesta "la mateixa gent es pugui associar, fer pinya, col·laborar amb l'administració". "Allà on l'administració no pot arribar, és important que surtin iniciatives que són bones per molta gent, estem molt contents d'aquests 10 anys de Ginkgo amb tanta força i vitalitat", ha conclòs.

Ginkgo celebrarà aquest dissabte a les 7 de la tarda l'acte central de l'aniversari, al pavelló de Suècia. Hi intervindran diverses persones vinculades amb l'entitat, i hi haurà actuacions musicals i refrigeri.
 

Ginkgo celebra el 10è aniversari. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a