Xavier Caballol assoleix un nou repte en BTT per equips: de Madrid a Lisboa en menys de 47 hores

El ciclista berguedà, que no té cama dreta i és un apassionat de la bicicleta, ha participat aquests dies a la MTB Non Stop Madrid Lisboa 2019 de 770 quilòmetres

Redacció
25 de setembre del 2019
Actualitzat a les 18:31h
Els corredors de Sanitas, amb Xavier Caballol, a la Non Stop Madrid Lisboa 2019.
Els corredors de Sanitas, amb Xavier Caballol, a la Non Stop Madrid Lisboa 2019. | Facebook
El ciclista berguedà, Xavier Caballol, que no té cama dreta i és un apassionat dels reptes i de la bicicleta, ha participat aquests dies a la MTB Non Stop Madrid Lisboa 2019. Caballol ha corregut amb l'equip Sanitas Challenge 2, aconseguint finalitzar els 770 quilòmetres entre Madrid i Lisboa en menys de 47 hores.

El berguedà ha agraït, un cop passada la meta, l'ajuda rebuda per fer possible aquest repte, ha assegurat que l'equip de Sanitas ha comptat en tot moment d'una monorització a temps real de l'estat dels seus ciclistes i ha destacat el suport del seu acompanyant, Fran Cerrudo. 

L'equip de Caballol, format també per Daniel Sola, Luciano Gómez i Juan Miguel Estévez, ha fet un temps de 46 hores, 50 minuts i 55 segons, quedant en 165a posició. Dels més de 300 equips que participaven a la prova, fins a una cinquantena van abandonar abans d'arribar a meta, a la capital de Portugal. 

Límit de 55 hores

La MTB Non Stop Madrid Lisboa és un repte en BTT per equips - d'un, dos, tres i quatre components - de 770 quilòmetres. Sense parades i amb més de 10.000 metres de desnivell, compta amb un límit de 55 hores per completar-se, tal com recorden els organitzadors. 

Molts la consideren la major aventura de la península ibèrica en bicicleta de muntanya. Compta amb nou estacions d'hidratació durant el recorregut, punts clau on es realitzen els relleus dels ciclistes. La prova transcorre per senders i pistes de la Comunitat Autònoma de Madrid i de les províncies d'Àvila i Càceres abans d'endinsar-se en territori portuguès per buscar la meta d'Alenquer, al districte de Lisboa.

Històries humanes

Entre les històries humanes de l'edició d'enguany, hi havia la de Xavier Caballol, amputat de la cama dreta, que el passat mes de maig va acabar la Garmin Titan Desert en un magnífic lloc 338 i que segueix amb fam d'aventures. Però també la d'altres corredors com Agna Egea, Miguel López, Luis Fernando Serrano i Miguel Coca, afectats per esclerosi múltiple i que han corregut en equip per recaptar fons per la malaltia; o Jesús Noriega, que va néixer sense mà dreta i a qui sempre li han agradat els reptes com arribar al Pol Sud o creuar el Mar Bàltic gelat amb esquís o bussejant.