La ZER Berguedà Centre reclama mitja jornada més d'un mestre per cobrir l'augment d'alumnes

El departament els ha denegat la petició malgrat que d'acord al decret de places del Govern els pertocarien 6 mestres i mig i els falta aquesta mitja jornada

25 de setembre del 2019
Actualitzat a les 12:10h
Activitats conjuntes de les escoles de Vilada i Borredà.
Activitats conjuntes de les escoles de Vilada i Borredà. | ZER Berguedà Centre
La ZER Berguedà Centre, formada per les escoles de Borredà i Vilada, ha iniciat el curs, nous  projectes i noves iniciatives, sense que el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya els hagi atorgat mitja jornada més que els pertoca per decret d'acord al nombre d'alumnes. 

Actualment hi ha 51 alumnes que formen part la ZER, dels quals 31 van a l'escola a Vilada i 20 a l'escola a Borredà, un número superior al de darrer curs, pel qual els tocaria un mestre més que fes mitja jornada. La mitja plaça docent que els falta seria per a l'escola de Borredà, ja que "ara mateix només hi ha una mestra per a un grup de 17 alumnes format per nens i nenes de P3 fins a 4t de primària". Aquest fet, segons denuncien fonts del cos docent i de l'AMPA, perjudica a tots i totes els alumnes de l'escola de Borredà i també de la ZER, ja que "no permet fer els desdoblaments o agrupaments flexibles necessaris en grups multinivell" que es fan a les escoles rurals. 

La directora de la ZER Berguedà Centre, Marina Almenara, explica que actualment han de fer equilibris amb els mestres itinerants "per tal d'aconseguir fer uns desdoblaments que són molt necessaris" per la tipologia d'escola. 

El decret de places del departament d'Educació de la Generalitat marca el nombre de mestres que correspon a cada escola, i en el cas de Vilada i Borredà aquest és de 6 jornades i mitja. Per això, la ZER Berguedà Centre ha reclamat disposar d'aquesta mitja jornada. Malgrat que en un principi la conselleria els va dir que ho revisarien, ahir dimarts van rebre un correu electrònic denegant la petició, sense una explicació del motiu pel qual això és d'aquesta manera.

Marina Almenara ha explicat que actualment hi ha tres mestres itinerants que imparteixen classe als dos centres, la d'anglès, música i educació física. Aquests acaben havent de fer un sobreesforç per poder desdoblar les classes multinivell. La directora de la ZER ha afirmat que aquest dimecres parlaran de la qüestió en claustre de professors, "per veure què hem de fer". D'entrada, volen tornar a reclamar mitja plaça al departament, però no descarten fer accions reivindicatives.