La fusió d'Obeses i la Cobla de Berga Jove a la Fira Mediterrània de Manresa exhaureix les entrades

La proposta, que combina tradició i modernitat, es podrà veure l'11 d'octubre

Redacció
24 de setembre del 2019
Actualitzat el 25 de setembre a les 12:07h
El concert d'Obeses i la Cobla Berga Jove a Palamós, a l'agost.
El concert d'Obeses i la Cobla Berga Jove a Palamós, a l'agost. | ACN
La proposta de la banda de rock Obeses i la Cobla Berga Jove, en companyia del Cor d'Obeses, inclosa dins la programació de la Fira Mediterrània de Manresa, ha exhaurit les entrades. El concert, produït pel Festival Amb So de Cobla, tindrà lloc el divendres 11 d'octubre a les nou de la nit a la Sala Gran del Kursaal. Durant una hora i mitja, a les peces més importants de la discografia d'Obeses s'hi sumaran els timbres característics de la cobla.

A més, es podran escoltar temes icònics del repertori per a cobla, reinterpretades per la formació. Es tracta d'una de les propostes d'aquesta Fira Mediterrània que busquen fusionar modernitat i tradició. El certamen se celebrarà del 10 al 13 d'octubre a la capital del Bages.

L'objectiu del projecte d'Obeses i la Cobla Berga Jove és trencar barreres estilístiques i desfer tòpics per transcendir límits musicals i, sobretot, per gaudir en majúscules de la música —en aquest cas més que mai— catalana. El primer concert conjunt d'ambdues formacions es va celebrar amb èxit a Palamós a l'agost en el marc del festival Amb So de Cobla. La iniciativa de fusió del rock i la música tradicional va sorgir després que un dels components de la cobla berguedana contactés fa un any per Twitter amb el cantant d'Obeses, Arnau Tordera, per proposar-li-ho. 

La fusió de música tradicional catalana i rock no és inèdita ja que als anys 80 la Companyia Elèctrica Dharma va unir-se amb la Cobla Mediterrània per presentar una proposta en aquest mateix sentit. Ara bé, no deixa de ser una fusió històrica perquè no s'ha repetit en gaires més ocasions. 
 
La Cobla Berga Jove va crear-se l'any 2014 amb l'impuls d'un grup d'amics que s'havien conegut a l'Escola Municipal de Música de Berga. Des de llavors, aquesta cobla ha interpretat música per a cobla arreu del territori i ha col·laborat amb artistes com Roger Mas o amb altres formacions com l'Esbart Sant Martí. 

Arxivat a