El berguedà Màrius Moneo Vilalta guanya el 40è premi de narrativa Armand Quintana

El premi està dotat amb 3.000 euros i la publicació de l'obra

24 de setembre del 2019
Actualitzat a les 14:46h
Guardonats al 40è Premi de Narrativa Armand Quintana de Calldetenes.
Guardonats al 40è Premi de Narrativa Armand Quintana de Calldetenes. | Cedida/G. Montanyà

L'escriptor berguedà Màrius Moneo Vilalta ha guanyat el 40è premi de narrativa Armand Quintana de Calldetenes. El guardó s'ha concedit el passat diumenge al Teatre-Auditori de Calldetenes en el marc dels premis literaris del municipi. En l'apartat de narrativa els guanyadors ex aequo d'aquesta edició han estat l'escriptor Francesc Puigpelat i l'autor berguedà Màrius Moneo Vilalta per l'aplec de narracions que porta per títol Relats d'empedreïts. El premi està dotat amb 3.000 euros i la publicació de l'obra. El nou llibre de Màrius Moneo es publicarà, segons preveu l'autor, per Sant Jordi de l'any vinent.
 
Màrius Moneo i Vilalta (Berga, 1964) és un professor i escriptor català. Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, la seva carrera literària va iniciar-se el 2004 després de guanyar el Premi d'Humor i Sàtira Jaume Maspons i Safont amb el llibre L'educació del bon lladre. La seva bibliografia va ampliar-se el 2010 amb altres dues publicacions, El neguit de Màrsies i Un pirata tocat del cacau, guardonades respectivament amb el Ciutat de Gandia de Teatre i el Premi Carmesina de narrativa infantil.

Amb La mort, a l'ombra del bibliotecari (2011) va emportar-se un altre premi literari al País Valencià, aquest cas el Ciutat de Sagunt. També ha estat primer premi del Concurs de relats per dramatitzar de Sant Antoni de Vilamajor (2016) amb l’obra Acte fallit i Premi Cavall Fort (2016) pel conjunt d’articles que porta per títol Un nom musical. El 2017 va publicar Tocar el dos no és tan senzill, amb què va endinsar-se al gènere negre.