El Consell Comarcal del Berguedà i Sorea renoven el conveni contra la pobresa energètica

Amb una dotació de 3.000 euros se seguirà atorgant l'exempció de pagament de la factura de l'aigua a aquelles persones que estiguin en situació de precarietat i vulnerabilitat econòmica

Redacció
24 de setembre del 2019
Actualitzat a les 14:00h
Un representant de Sorea i el president comarcal han signat el conveni acompanyats de la consellera d'Atenció a les Persones.
Un representant de Sorea i el president comarcal han signat el conveni acompanyats de la consellera d'Atenció a les Persones. | Sorea
El Consell Comarcal del Berguedà ha renovat el conveni de col·laboració amb Sorea per lluitar contra la pobresa energètica. Es tracta d'un acord adreçat al col·lectiu de persones en risc d'exclusió social que té l'objectiu de contribuir a pal·liar els efectes d'una situació econòmica precària, on tot sovint no es pot fer front al pagament dels subministraments bàsics.
 
La col·laboració de Sorea amb l'àrea d'Atenció a les Persones del Consell Comarcal del Berguedà es va iniciar l'any 2016 amb la creació del Fons de Solidaritat adreçat a les llars o persones en risc d'exclusió social. Aquest fons es va prorrogar durant l'any 2018 i amb el nou conveni, que té una dotació de 3.000 euros, se seguirà atorgant l'exempció de pagament de la factura de l'aigua a aquelles persones que estiguin en situació de precarietat i vulnerabilitat econòmica.
 
L'ajut que ofereixen el Consell Comarcal del Berguedà i Sorea està dirigit a aquelles persones
que viuen als municipis d'Avià, Cercs, Saldes, Sagàs i Santa Maria de Merlès, pobles que no tenen Fons de Solidaritat propi i on Sorea gestiona el servei de subministrament d'aigua municipal. Les persones que compleixin els requisits establerts per l'organisme comarcal i vulguin acollir-se a l'ajut del Fons de Solidaritat es podran adreçar als Serveis Socials del Consell Comarcal per tal d'efectuar la corresponent sol·licitud.
 
El gerent de concessions de Sorea, Josep Maria Montserrat, i el president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, han estat els encarregats de participar en l'acte de signatura del conveni. Ho han fet acompanyats de la consellera d'Atenció a les Persones, Salut i Polítiques d'Igualtat, Anna Maria Serra.