El casserrenc Gerard Riu debuta a Moto3 amb una 19a posició

És el primer berguedà que competeix en un mundial de velocitat i va acabar la prova fregant la zona de punts

24 de setembre del 2019
Actualitzat a les 11:43h
El casserrenc Gerard Riu amb el cuiner Arguiñano, propietari de l'equip on corre.
El casserrenc Gerard Riu amb el cuiner Arguiñano, propietari de l'equip on corre. | Baiko Racing Team
El casserrenc Gerard Riu, de només 19 anys, va debutar diumenge en la categoria de Moto3, disputant així una cursa del Mundial per primera vegada. Va ser al Gran Premi d'Aragó, que se celebra al circuit de MotorLand, a Alcanyís. Riu va aconseguir una meritòria 19a posició, fregant la zona de punts que és fins al 15è lloc. 

És el primer berguedà que competeix en un mundial de velocitat. Ho va poder fer gràcies a una de les anomenades wild card de la Federació Internacional de Motociclisme (FIM), que acostuma a convidar pilots del país on es disputa el Gran Premi si l'equip del corredor presenta una sol·licitud, tal com va ser el cas. 

Segons ha explicat Gerard Riu, aquesta ha estat una cursa "molt divertida". Riu ha admès que ha perdut "algunes posicions a l'inici", però ha destacat que ha estat capaç d'anar tirant fins arribar a un grup proper als punts. "Finalment he acabat 19è, però em quedo amb sabor agredolç per arrencar a la part posterior de la graella. Ha estat una gran experiència i m'ha servit per veure quins punts puc millorar", ha dit. 

El seu director tècnic, Anscari Nadal, ha subratllat que, en la prova, s'ha pogut veure un Gerard "valent". "L'objectiu d'aquest cap de setmana era arribar a Jerez, al campionat juvenil, preparats per poder guanyar la cursa i crec que som en bon camí", ha afegit.