La junta de l'Agència del Berguedà tomba la proposta de retribució del president

L'ens estrena nou model de gestió amb presidència delegada de Lluís Vall

23 de setembre del 2019
Actualitzat a les 21:32h
Junta General de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà.
Junta General de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà. | ADBerguedà
La Junta General de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà ha tombat la proposta de retribució per al nou president de l'ens, Lluís Vall. La retribució i dedicació de Vall era un dels punts de l'ordre del dia de la reunió que va celebrar-se divendres passat. 

Tal com ha avançat Regió7 i ha pogut confirmar NacióBerguedà, la junta va aplegar 20 dels 37 socis de l'ens, entre els quals representants d'ajuntaments de la comarca, d'hostaleria i turisme, de l'empresariat i dels sindicats. D'aquests, 10 van votar en contra, 8 a favor i 2 es van abstenir.

La proposta contemplava un 40% de dedicació de Lluís Vall, un sou d'uns 23.000 euros anuals. Abans de la junta de divendres, Vall va explicar a aquest diari que entenia que la seva retribució havia de dependre de l'Agència de Desenvolupament, perquè la seva responsabilitat i dedicació seran en aquest ens dia a dia. Lluís Vall ha declinat per ara fer més declaracions sobre la qüestió.
 
Fins aquest mandat, la presidència del Consell Comarcal del Berguedà i la de l'Agència es corresponien a una mateixa persona. El nou govern, encapçalat pel president Josep Lara, ha atorgat el càrrec a Lluís Vall per tal d'afavorir una major agilitat en l'execució de projectes. 

Els pressupostos de l’Agència contemplen una retribució per al gerent, que actualment també ho és del Consell Comarcal del Berguedà, Eduard Barcons. Barcons cobra del Consell i, per tant, no ho fa de l'Agència. És d'aquesta partida d'on sortiria ara la retribució a Vall, peró aquest argument no ha convençut una majoria de la junta. Lluís Vall haurà de buscar consens per tal de poder fixar la seva dedicació i sou a l'ens de promoció econòmica i turística en una propera reunió.