Berga inicia la quarta edició de «Dones actives» per fomentar espais de convivència femenina

La iniciativa preveu la participació de dones nascudes i arrelades a la ciutat i dones migrants en propostes i activitats que es realitzaran durant tot el curs

Redacció
23 de setembre del 2019
Actualitzat a les 11:42h
Classe de ioga en una edició anterior del projecte.
Classe de ioga en una edició anterior del projecte. | Aj.Berga
L'Ajuntament de Berga impulsa la quarta edició del projecte Dones actives, que busca fomentar espais reals d'intercanvi, participació i inclusió entre dones que comparteixen diferents inquietuds, segons fonts de l'executiu local. Es tracta d'una iniciativa de l'àrea de Feminisme, LGTBI i Societat Inclusiva de l'ajuntament de la capital berguedana, que compta amb el suport del Consell Comarcal del Berguedà.
 
El projecte Dones actives promou la convivència i la cohesió social i també fomenta l'empoderament de les dones a través de diferents activitats permanents i dirigides. Aquestes activitats, que es faran durant tot el curs, afavoriran el creixement personal i facilitaran el flux de coneixement i traspàs d'experiències entre dones de diferents àmbits arrelades a la ciutat i dones nouvingudes.
 
Empoderament i dinamització de la xarxa de dones
 
El projecte s'adreça al col·lectiu de dones d'orígens, cultures, edats i perfils socioeconòmics diversos. En aquest sentit, la iniciativa preveu la participació de dones nascudes i arrelades a la ciutat i dones migrants. En definitiva, dones que "vulguin crear o ampliar la seva xarxa relacional, conèixer recursos per millorar la seva salut, tenir eines per combatre la discriminació de gènere i adquirir informació per aprendre a educar en valors d'igualtat", segons les fonts municipals.
 
La passada edició es va tancar amb la participació d'unes 50 dones.. Totes elles van valorar positivament el projecte i l'oferta d'activitats realitzades. Enguany, Dones Actives s'iniciarà a l'octubre i finalitzarà al juny.

Una de les novetats destacades de la quarta edició serà la realització d'una formació en matèria de perspectiva de gènere i d'interculturalitat dirigida a les persones encarregades de dinamitzar les activitats i també a les dones participants en les activitats que desitgin formar-se en aquesta matèria. L'objectiu és aconseguir que la xarxa de dones creada durant el projecte sigui "dinàmica, efectiva i diversa", indiquen les fonts.

Les inscripcions podran formalitzar-se fins al divendres 27 de setembre a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Berga. 
 
Calendari d'activitats
 
Dilluns: de 9.30 h a 10.30 h - Zumba - El Tossalet.
Dijous:  9.30 h a 10.30 h - Ioga - Hotel d'Entitats.
Primer dimecres de cada mes - de 10 h a 12 h - Passejades (sortida pàrquing Font del Ros).
Mensualment, a cada activitat es faran tallers al llarg de l'any per treballar els objectius del projecte.
 
 
Arxivat a