Berga fa un bon balanç de l'aposta per les activitats divulgatives a la Fira de Santa Tecla

L'afluència de públic s'ha recuperat en l'últim dia de mostra ramadera i agrícola, després d'un dissabte amb menys assistents per la mala previsió meteorològica

22 de setembre del 2019
Actualitzat el 23 de setembre a les 2:55h
Públic a la Fira de Santa Tecla de Berga.
Públic a la Fira de Santa Tecla de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
La Fira de Santa Tecla de Berga ha tancat portes aquest diumenge fent un bon balanç de les activitats pedagògiques sobre races autòctones i cavalls. L'afluència de públic s'ha recuperat en l'últim dia de mostra després d'un dissabte amb menys assistents. La regidora de Promoció Econòmica de Berga, Roser Rifà, ha valorat positivament l'acollida de les novetats d'enguany. "Per sort, vam concentrar moltes de les activitats en diumenge, i aquestes han estat ben rebudes i amb molta gent per tota arreu", ha explicat Rifà.

Malgrat que finalment dissabte només van caure quatre gotes, la previsió de ruixats va motivar una menor afluència de públic. "Les pluges no ens van afectar gens, però la previsió general va fer que fins i tot algun paradista decidís no venir", ha afirmat la regidora Roser Rifà.

Enguany, el govern de Berga ha apostat per la divulgació i el coneixement d'animals de races autòctones, així com per activitats equines sobre l'anatomia dels cavalls i demostracions de doma natural. L'osteòpata i fisioterapeuta equina, Susanne Lenk, s'ha encarregat d'aquests darreres activitats. "Tant el que he vist, com el que he sentit que la gent en deia després d'haver-la vist, és molt positiu; Lenk ha fet unes demostracions on ha interactuat molt amb el públic, fent-los preguntes i de manera molt pedagògica", l'ha elogiat rifà. 

L'objectiu del consistori per aquesta edició de la fira era, de fet, donar rellevància a les activitats divulgatives i de coneixement al voltant del primer sector. Aquestes activitats han substituït la subhasta de bestiar que aquest any no ha pogut realitzar-se per motius logístics. L'organització ha exhibit animals de races autòctones catalanes, des d'ovelles, xais, gallines, oques, cavalls i vaques, a més de promoure les activitats sobre els cavalls. "Vam buscar fer activitats enfocades al vessant pedagògic, permetre que la gent pogués conèixer més coses vinculades al sector ramader", ha dit Rifà.

En aquest sentit, també s'han programat dues xerrades: una sobre el projecte transfronterer sobre la vaca de l'Albera per posar en valor aquesta raça, la seva carn, la millora de la gestió ramadera i la prevenció d'incendis i una conferència sobre la transhumància dels cavalls que viuen en llibertat i la seva connectivitat amb el territori, a càrrec de la Fundació Miranda, ambdues amb bona assistència de persones. "Era una aposta que no s'havia fet mai a la fira, i l'acollida ha estat positiva", ha expressat Rifà. 

En properes edicions, l'Ajuntament de Berga es proposa organitzar més activitats en l'entorn divulgatiu i pedagògic que acompanyin la mostra. "No sé si les mateixes activitats, perquè dependrà també del pressupost, que tots sabem que és molt ajustat, però la voluntat és fer pedagogia i explicar coses que potser no sabem, que no només sigui una fira d'anar a passejar una estona", ha comentat Rifà. "Que puguis passejar i comprar evidentment, però que també te'n puguis dur una mica d'informació relacionada amb el primer sector, anirem veient cap a on ho podem anar portant, a mi particularment m'agradaria que hi vagi havent novetats", ha expressat la regidora. 

Gastronomia, música i tradició

La fira també ha disposat d’un espai gastronòmic i musical que ha acollit maridatges i concerts. Els visitants de la fira han pogut gaudir de les actuacions dels grups Apardalats i Wildeers. A més, també hi ha hagut una trobada d'acordions, una exhibició de ball country i una trobada de puntaires, a més d'activitats familiars com el concurs d'espantaocells, l'actuació de la Pallassa Tràfalgar, un taller de cistelleria per a infants i passejades amb poni.  
 

Susanne Lenk amb el seu cavall. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

L'assistència de públic ha augmentat aquest diumenge a la Fira de Santa Tecla de Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
 

Fira de Santa Tecla de Berga 2019. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
 

Vaques a la Fira de Santa Tecla de Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
 

Públic a la Fira de Santa Tecla. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a