Crítica social i humanisme: Antoni Roixes exposa les seves pintures coloristes a Josa del Cadí

Artista internacional i berguedà d'adopció inaugura exposició al restaurant Ca l'Amador; en l'acte també es presentarà en directe el nou disc "La llosa del Cavall" del manresà Albert Palomar

20 de setembre del 2019
Actualitzat a les 20:35h
L'artista Antoni Roixes que fa dos anys que viu a Vallcebre.
L'artista Antoni Roixes que fa dos anys que viu a Vallcebre. | Cedida
El berguedà d'adopció, Antoni Roixes (Manresa, 1973), inaugura aquest dissabte una exposició de pintura al restaurant Ca l'Amador de Josa del Cadí (Alt Urgell). L'exposició, que es podrà visitar fins al 15 de novembre, recull algunes de les obres pictòriques que l'artista nascut a Manresa ha fet durant els darrers dos anys a Vallcebre: "obres coloristes, amb un punt important de crítica social i d'humanisme, que es podrien classificar entre el surrealisme pop i el simbolisme i que estan fetes amb pintura acrílica", segons explica. Roixes és un artista internacional que ha viscut a Tòquio i Mèxic. 

Durant la vetllada es podrà gaudir d'un tast de cuina de Diego Alías, amfitrió i premi al Millor Cuiner 2015. Però abans hi haurà la presentació en directe del nou disc "La llosa del Cavall" del manresà Albert Palomar, un concert que començarà a les 6 de la tarda.

Des de la seva arribada a l'alt Berguedà, i aprofitant el fet de poder gaudir de més espais oberts, Antoni Roixes no només s'ha dedicat a fer obra pictòrica, sinó que també s'ha endinsat en el món de l'escultura; fent tòtems de grans dimensions, reciclant materials naturals de la zona. Aquests tòtems es poden visitar fent la Ruta del Cingles de Vallcebre, ja que, explica, fent el recorregut es passa per la Masia Cap del Roc, on resideix i que es proposa omplir d'art. La Masia també es dedica al turisme rural. 

Després de dos anys de la seva última exposició a l'Espai Rubiralta de Manresa, on es van presentar les obres que l'artista havia produït durant el seu pas pel Japó, així com un recorregut pictòric pels darrers vint anys de la seva carrera, Antoni Roixes va decidir establir-se a Vallcebre. D'aquí neix aquesta nova exposició que es presentarà aquest dissabte 21 de setembre a Josa del Cadí. 

Les obres que es presenten "tenen un intens contingut de crítica social i humanístic", buscant trobar un vessant educatiu i divulgatiu per a l'observador. "No es plantegen alliçonar, sinó compartir moments històrics o actuals, per tal de crear una reflexió en clau positiva", afirma l'artista.