«Un fantasma a casa», humor anglès per encetar la tardor de teatre a Berga

La programació continuarà fins a principis d'octubre amb el "Mètode Grönholm", també a càrrec de la Farsa; i "Bollywood, Bombay, Barcelona" de la companyia Duo Fàcil

20 de setembre del 2019
Actualitzat a les 19:49h
Assajos de l'obra 'Un fantasma a casa' de Nöel Coward.
Assajos de l'obra 'Un fantasma a casa' de Nöel Coward. | Anna E. Puig
L'humor anglès arriba aquest cap de setmana al Teatre Municipal de Berga de la mà de l'Agrupació Teatral la Farsa. La companyia teatral berguedana puja de nou als escenaris amb la comèdia Un fantasma a casa de Nöel Coward. L'obra servirà per estrenar el cicle de teatre de tardor que fins a principis d'octubre portarà dues obres més a la ciutat: El Mètode Grönholm, també a càrrec de la Farsa, i Bollywood, Bombay, Barcelona de la companyia Duo Fàcil. 

Un fantasma a casa tindrà doble funció, dissabte 21 a dos quarts de 10 de la nit i diumenge 22 a les 6 de la tarda. Es tracta d'una de les peces insígnia de Nöel Coward, quinta essència de l'elegant humor anglès, que amb aquesta obra va aconseguir un dels seus èxits més clamorosos. La interpretació de la Farsa compta amb un repartiment jove format per Rosa Massaguer, Anna E. Puig, Èric Calderer, Alba Martínez, Marta Robert, Josep Maria Suades i Eva Corominas. 

Carles, un afamat guionista de televisió, busca la inspiració per al seu nou projecte audiovisual: una sèrie televisiva sobre esperits i fantasmes. Amb la intenció de documentar-se sobre el món de l'ocultisme, acaba invitant a sopar a Madame Arcati, una professional dels contactes amb el més enllà. La visita de Madame Arcati, amb sessió d'espiritisme inclosa, acaba desfermant conseqüències dramàtiques: l'esperit de l'Elvira, la difunta esposa de Carles, decideix quedar-se de visita entre els vius. Aquest juganer fantasma intentarà fer la vida impossible al protagonista. La directora de la Farsa, Angelina Vilella, explica que és "humor anglès amb uns gags molt divertits". La temàtica s'allunya del to de les últimes obres que havia escenificat la Farsa com Anna Frank o La Plaça de Diamant. "És una comèdia d'embolics per a tots els públics, per passar-ho bé, encara que també té missatge en el rerefons", comenta Vilella. 

"Volem que el públic en surti amb un molt bon sabor de boca, que s'ho passi bé, de la mateixa manera que nosaltres també ens ho hem passat bé i hem rigut als assajos", afirma Vilella. 

El cicle de teatre continuarà el 28 i 29 de setembre amb un clàssic del teatre català: El mètode Grönholm de Jordi Galcera. En aquest cas, interpretat per Marc i Cesc Marginet, Ferran Pujols i Laura Corominas, de l'Agrupació Teatral la Farsa. 

Finalment, el 4 d'octubre serà el moment per Bollywood, Bombay, Barcelona de la companyia Duo Fàcil, obra en la qual participa el berguedà Cesc Marginet, al costat de Marc Tarrida i Abel Reyes. "És una proposta còmica però a la vegada tendra que ha recorregut diverses ciutat de l'Estat i que està pensada per un format més petit, de manera que hem de veure com s'adapta al Teatre Municipal", assegura Angelina Vilella.

A Bollywood, Bombay, Barcelona, tres ballarins de Bombai arriben a Barcelona a la recerca d'una vida millor i s'enfronten a totes les peripècies que suposa aquest xoc cultural. Des del seu petit pis recordaran tot allò viscut al seu país. Inspirats en el més pur estil de Bollywood, l'obra s'aproxima al drama de la migració, des d'una mirada càlida i amable; i amb una combinació de músiques, balls i colors. 
 

'Bollywood, Bombay, Barcelona' de la companyia Duo Fàcil. Foto: Promocional.