Gironella firma un conveni amb Càritas per coordinar el Banc d’Aliments

El servei atén un total de 78 famílies i compta amb la participació d'una vintena de voluntaris

Redacció
20 de setembre del 2019
Actualitzat a les 20:37h
Signatura del conveni a l'Ajuntament de Gironella.
Signatura del conveni a l'Ajuntament de Gironella. | Aj.Gironella
L'Ajuntament de Gironella ha firmat un conveni amb Càritas per a la coordinació del Banc d'Aliments de Gironella. L'acord tindrà una vigència anual i es renovarà automàticament. El Banc d'Aliments facilita aliments bàsics a persones i famílies que tenen dificultats econòmiques per cobrir adequadament les seves necessitats d'alimentació.

El servei es va iniciar a l'abril de 2016 amb la voluntat d'oferir una acció comunitària des d’un espai condicionat per la distribució d'aliments que compta amb la col·laboració d'entitats del municipi que treballen per la millorar la situació de les persones i famílies amb dificultats socioeconòmiques. 
 
La regidora d'Atenció Social i  Voluntariat, Teresa Terricabres, ha explicat aquest divendres que Caritas Gironella és una peça fonamental del Banc d'Aliments de Gironella, i la signatura d'aquest conveni, de 2.000 euros anuals, permet reforçar el projecte i garantir-ne l'èxit. Terricabres també ha agraït a tots els voluntaris i comerços de la vila que participen al projecte. 
 
El servei està gestionat per l'equip de serveis socials de l'Ajuntament de Gironella, que fa la derivació i seguiment al Banc d'Aliments de persones i famílies, el control d'estocs i realització de compres d'aliments i productes d'higiene i neteja, i la coordinació amb la brigada municipal pel correcte emmagatzematge dels productes; i Càritas que porta la coordinació dels voluntaris pel servei de la distribució i la gestió i organització del magatzem.
 
Actualment, s'atenen un total de 78 famílies, i participen més de 20 voluntaris. El Banc d'Aliments de Gironella disposa d'aliments bàsics procedents del ministeri, com ara pasta, llegums, llet, etcètera, i l’ajuntament hi aporta productes de neteja de la llar, higiene personal, i alimentació infantil i aliments frescs. A més, alguns comerços i forns de la vila hi cedeixen aliments frescs.  
Arxivat a