L'Oficina de Turisme del Berguedà rep més de 800 visites aquest estiu malgrat estar en obres

Segons les dades facilitades per l'Agència de Desenvolupament, la procedència de la majoria dels turistes ha estat de Catalunya (74%), seguides de la resta de l'Estat i França

Redacció
19 de setembre del 2019
Actualitzat a les 18:50h
Turistes de visita al Berguedà (arxiu)
Turistes de visita al Berguedà (arxiu) | Green Destinations
L'Oficina de Turisme Comarcal del Berguedà, situada al peu de la C16, just a sota del Càmping Berga Resort i gestionada per l'Agència de Desenvolupament del Berguedà i la col·laboració del Consell Comarcal del Berguedà, està pendent de reformes. Tot i així, per tal de mantenir el seu servei obert al públic s'ha habilitat una petita zona de la l'oficina on s'ha continuat atenent als turistes i també als empresaris del sector de la comarca cada dia de dilluns a diumenge durant els mesos de juliol i agost. Aquest estiu han passat més de 800 turistes per l'Oficina de Turisme a sol·licitar informació.

Segons les dades facilitades per l'Agència de Desenvolupament, la procedència de la majoria dels turistes, amb un 74% del total, ha estat de Catalunya, mentre que un 9% ha estat de la resta de l'estat espanyol. El tercer lloc de procedència dels turistes és França amb un 7%, mentre que la resta de visitants que han passat per l'oficina de turisme han estat d'altres indrets com el Regne Unit, Alemanya, Bèlgica, Països Baixos i els Estats Units d'Amèrica.
 
Segons les dades de visitants a l'Oficina de Turisme Comarcal, es pot dir que el Berguedà és una destinació familiar ja que el 46% del públic que ha passat ha vingut en família però també molta gent ens visita en parella (24%), sol (14%), amb amics (14%) i en grups organitzats (2%).
 
Les empreses i entitats del sector turístic també utilitzen els recursos de l'Oficina de Turisme del Berguedà per recollir o portar material de difusió dels recursos comarcals, sol·licitar informació, etcètera. Durant aquest estiu s'han repartit més de 5.000 fulletons i/o mapes de promoció turística de la comarca a 38 hotels, càmpings, museus, cases de turisme rural, oficines de turisme i restaurants.
 

Infografia de visitants a l'Oficina de Turisme del Berguedà. Font: Agència de Desenvolupament del Berguedà