Berga projecta el documental «En/Femme», una nova visió sobre les fronteres de gènere

Una de les protagonistes és la baganesa Patricia Vianor

Redacció
19 de setembre del 2019
Actualitzat a les 15:11h
Un fotograma del documental En/Femme.
Un fotograma del documental En/Femme. | En/Femme
Berga acollirà properament la projecció del documental "En/Femme", que tracta sobre el crossdressing i proposa una nova visió sobre les fronteres de gènere. El treball de la directora Alba Barbé i Serra es podrà veure al Teatre Patronat, el divendres 27 de setembre a les 8 del vespre. Al finalitzar hi haurà l'oportunitat de participar en un col·loqui amb la directora Alba Barbé Serra i diferents protagonistes, entre elles la baganesa Patricia Vianor promotora que el documental hagi arribat al Berguedà.

Aquest documental mostra "l'experiència de diverses persones, la dinàmica de les identitats, així com les ambivalències i la complexa situació que pot viure o percebre la persona en relació a la identitat de gènere o a l'expressió de gènere". "En/Femme" s'ha exhibit a més de 60 municipis d'arreu de Catalunya. Es va estrenar a la Filmoteca de Catalunya el juny de 2018.

Contribuir a la igualtat de gènere

El Consell Comarcal del Berguedà presenta aquest documental "amb l'objectiu de continuar visibilitzant  les violències de gènere, l'homofòbia i la transfòbia i de contribuir al ple reconeixement dels drets de totes les persones", han afirmat fonts de l'ens.

La projecció forma part de la tasca de l'ens "per contribuir a la igualtat de gènere" a partir de la qual es promouen diverses accions de sensibilització. "Des de fa gairebé dos anys, el Servei d'Atenció Integral a les persones LGTBI ofereix acompanyament pel coneixement del recursos específics, dóna suport específic  davant les denúncies per discriminació per raó d'orientació sexual, identitat i expressió de gènere". A més, segons expliquen des del Consell, "les persones trans que vulguin sol·licitar el canvi de nom per a la seva targeta sanitària ho poden fer adreçant-se a aquest servei". 
 
"La importància que la ciutadania participi en les accions de sensibilització és clau per contribuir a l'assoliment d'una societat sense discriminacions de gènere, i on totes les persones visquin lliures de qualsevol tipus de rebuig i violència", han destacat fonts de l'ens.