Queralt

Queralt no recuperarà el cap de la Font del Bou fins l'any que ve

La reobertura de la drecera també queda pendent

per Pilar Màrquez Ambròs , Berga, 19 de setembre de 2019 a les 12:09 |
La Font del Bou va patir un despreniment que va malmetre el seu element més singular (arxiu) | Camí dels Bons Homes
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Queralt no recuperarà el cap de la Font del Bou fins l'any que ve. Així ho ha explicat el regidor d'Obres i Serveis Aleix Serra. La qüestió va sortir al darrer ple de Berga arran d'una pregunta de Dolors Rial (Junts per Berga). El cap de la Font del Bou ha estat restaurat i se li buscarà un nou emplaçament pel perill d'esllavissada a la zona on era col·locat, tal com va explicar NacióBerguedà a l'agost. Serra ha defensat que el consistori ha d'afrontar "altres prioritats" abans de restituir-lo i que es tornarà a col·locar quan hi hagi el finançament pressupostat. 

Els berguedans fa més d'un any que troben a faltar la Font del Bou que des que va quedar malmesa per una esllavissada l'any 2018 és només una paret foradada. El bou no hi és i almenys en aquest lloc exacte de la paret no hi tornarà a ser. Es col·locarà ben a prop però les condicions geològiques de l'indret fan que el risc de despreniments sigui massa elevat per recol·locar-lo a la ubicació original. Un dels possibles emplaçaments és la zona de descans, amb taules de pedra, que hi ha a l'altre costat del camí en aquest punt de la muntanya. 


Berga també es troba pendent de la reobertura del camí de la drecera de les capelles, que va tallar-se per despreniments el mes de juliol. La setmana passat van rebre's els estudis definitius de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i, segons el regidor de Medi Ambient Eloi Escútia, serà a partir d'aquests que s'hauran de prendre les decisions per actuar-hi. La intenció és obrir de nou el camí "tan ràpid com puguem", segons el regidor. 

 

Participació