Una vintena d'empreses del Berguedà es formen contra l'estigma en salut mental

La iniciativa agrupada sota el lema "Empreses Berguedanes, Empreses Sanes" neix de l'Associació Obertament i l'Agència de Desenvolupament del Berguedà

Redacció
18 de setembre del 2019
Actualitzat a les 14:48h
Una imatge de la sessió formativa contra l'estigma en salut mental.
Una imatge de la sessió formativa contra l'estigma en salut mental. | ADBerguedà
Un total de 21 empresaris i persones d'institucions públiques han participat aquest dimecres a Cal Vidal en un taller formatiu per combatre l'estigma en salut mental en l'entorn laboral. La iniciativa agrupada sota el lema "Empreses Berguedanes, Empreses Sanes" neix de l'Associació Obertament i l'Agència de Desenvolupament del Berguedà en col·laboració amb Grup Horitzó i entitats i col·lectius relacionats amb l'àmbit de la salut mental. Es tracta de la primera de les tres formacions amb què es pretén oferir diferents recursos per sensibilitzar i promoure la inserció laboral.
 
El taller ha estat centrat en la responsabilitat social corporativa. Josep Maria Canyelles de l'empresa Respon.cat ha iniciat la jornada treballant la responsabilitat de les empreses envers als seus treballadors i, posteriorment, Joan Maria Sala de l'empresa Delícies del Berguedà ha exposat el funcionament del seu negoci i la importància que en ell pren la inclusió de persones amb discapacitat i amb trastorns de salut mental. 

La següent formació, anomenada "ProductivaMent. Bones Pràctiques en Inserció Laboral", es portarà a terme el 26 de setembre al Restaurant la Cabana de Berga. S'iniciarà amb una dinàmica gamificada i, tot seguit, es presentarà l'experiència de l'Associació Afaus de Guadalajara a l’Hotel Infante, el qual funciona íntegrament amb treballadors amb trastorns de salut mental, i per aquest motiu ha estat premiada pel BBVA.

L'última sessió, que porta el nom de "LaboralMent. Treball saludable, benefici empresarial", es realitzarà a la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet de Berga el 17 d’octubre, amb la participació de Sambucus. És una Cooperativa agrogastronòmica social de Manlleu, que gestiona el producte en tots els punts de la cadena de valor, des del cultiu ecològic fins a la cuina de qualitat. Aquesta sessió finalitzarà amb la visita a les instal·lacions del Grup Horitzó Berguedà.
 
Les properes sessions dels dies 26 de setembre i 17 d'octubre, inclouran un dinar-networking gratuït pels assistents, per tal de facilitar un espai distès on compartir experiències de treball i establir connexions entre diferents empreses del territori.