Més del 90% dels alumnes de soldadura aconsegueixen feina al finalitzar la formació

10 dels 11 alumnes participants ja han estat contractats per empreses del territori

Redacció
18 de setembre del 2019
Actualitzat a les 11:26h
Alumnes de soldadura del curs.
Alumnes de soldadura del curs. | ADBerguedà
Aquest estiu ha finalitzat el Certificat de Professionalitat de Soldadura Oxigàs i Soldadura MIG/MAG, organitzat per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, on 10 dels 11 alumnes participants ja han estat contractats per empreses del territori, algunes de les quals s’han beneficiat de programes de contractació subvencionada gestionats per l’ADBerguedà.
 
El curs de Soldadura Oxigàs i Soldadura MIG/MAG s’ha realitzat de gener a juliol. Van iniciar la formació 15 alumnes i l’han finalitzat 11, ja que 4 participants han trobat feina abans d’acabar la formació.
 
L’acció formativa s’ha realitzat a les instal·lacions que té l’Agència de Desenvolupament del Berguedà al Centre d’Empreses de Cercs, i ha tingut una durada de 676 hores. Durant el curs, d’especialització en aquesta família professional, s’ha facilitat a l’alumnat un aprenentatge vivencial i significatiu.

Ampliació de la formació
 
Des de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà s’està treballant per homologar diferents espais per tal de poder implementar una nova formació en soldadura TIG, que complementa la que ja s’està desenvolupant actualment. Aquesta ampliació de la formació en soldadura sorgeix de la petició de diferents empreses berguedanes que tenen la necessitat d’incorporar personal amb aquestes habilitats.

D’aquesta manera es conformaria un itinerari formatiu de 2 anys que combinaria els diferents tipus de soldadura.
 
Aquestes formacions es porten a terme en el marc del Programa del Servei d’Ocupació de Catalunya de Formació d’Oferta en Àrees Prioritàries, que té com a objectiu dur a terme accions formatives adreçades de manera prioritària a persones desocupades.
 
El curs que ha finalitzat, inclou un mòdul de pràctiques professionals no laborals en empreses col·laboradores, que han permès a l’alumnat poder consolidar el seu aprenentatge i afavorir la seva incorporació en el mercat de treball.
 
A banda de la formació de Soldadura Oxigàs i Soldadura MIG/MAG, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà també realitza regularment altres Certificats de Professionalitats, com el d'Atenció sociosanitària per a persones dependents en institucions socials o el de Serveis auxiliars d’estètica. El curs de soldadura i aquestes formacions es tornaran a iniciar a finals de 2019.