Grup Horitzó reitera la denúncia pels incívics que llancen brossa als contenidors de roba usada

Després que la situació es fes pública i els mitjans de comunicació locals se'n fessin ressò, aquest fet va minar, però actualment s'ha tornat a detectar "un episodi important" d'incivisme en aquest sentit

17 de setembre del 2019
Actualitzat a les 21:20h
Brossa abandonada dins i al costat dels contenidors de roba usada.
Brossa abandonada dins i al costat dels contenidors de roba usada. | Cedida
Grup Horitzó ha reiterat aquest dimarts la seva denúncia als incívics que llancen brossa als contenidors de roba usada de l'entitat destinada a generar beneficis socials. Aquesta és una problemàtica amb la qual Fundació Privada Horitzó del Berguedà va trobar-se en l'inici del porta a porta i que ara ha tornat a sorgir, segons ha explicat la seva directora, Eva Sànchez. 

"Als inicis del porta a porta vam detectar moltes deixalles dins dels contenidors del Grup Horitzó, els quals estan destinats a fracció tèxtil. Aquest fet suposava que es malmetia molta roba a l'estar en contacte amb el rebuig, la qual cosa incrementava més residu a l'abocador i no permetia reciclar la roba correctament", han recordat des de l'entitat. 

Després que la situació es fes pública i els mitjans de comunicació locals se'n fessin ressò, aquest fet va minar i, fins i tot, "vam detectar que es sensibilitzava a la població no només amb la roba sinó amb el porta a porta", han afirmat. Tanmateix, "actualment estem vivint un altre episodi important de deixalles dins i al costat dels contenidors" han expressat els seus responsables. 
 
L'entitat berguedana està dedicada a la integració laboral de persones amb problemes socials o discapacitat física. Una de les seves principals activitats és la venda de roba de segona mà. Si una part d'aquesta roba, que els ciutadans donen a través dels contenidors taronges, es fa malbé, no poden utilitzar-la i es converteix en més brossa. 
 

Brossa abandonada als contenidors de roba usada. Foto: Cedida

 

Brossa abandonada. Foto: Cedida