El Jou es reconvertirà en una casa de colònies i turisme familiar rural el març de 2020

L'empresa de lleure educatiu Eix Estels ha comprat l'establiment que fins ara era un hotel i que havia acollit les dues darreres edicions del Paral·lel Festival

18 de setembre del 2019
Actualitzat a les 22:19h
El Jou serà una casa de colònies a partir de març de 2020.
El Jou serà una casa de colònies a partir de març de 2020. | Eix Estels
L'empresa de lleure educatiu Eix Estels ha comprat El Jou de Guardiola de Berguedà per reconvertir-lo en una casa de colònies per a estades educatives de centres escolars, estades lingüístiques i turisme familiar rural en períodes de vacances. Així ho han confirmat a NacióBerguedà tant des de l'empresa amb seu a Barcelona com el que era propietari de l'hotel des de 1995, Jairo Acebillo. La inauguració està ja prevista pel 30 de març de 2020, segons pot consultar-se al web d'Eix Estels.

El Jou era fins ara un hotel de tres estrelles amb restaurant que oferia banquets per casaments i celebracions especials. Les dificultats econòmiques per tirar endavant l'establiment, els últims anys, han propiciat que s'hagi arribat a aquest acord de compravenda. 
 
Segons el director general d'Eix Estels, Pere Mulero, "la disposició de 140 hectàrees per realitzar activitats a l'exterior donarà flexibilitat per planificar l'equipament a l'entorn d'un projecte educatiu i lúdic totalment respectuós amb el medi ambient". 
 
La nova instal·lació reformada estarà disponible el proper mes de març, i serà el setè equipament gestionat íntegrament per Eix Estels, ampliant d'aquesta manera la seva oferta de cases de colònies per on passen cada any 120.000 infants i joves d'entre 3 i 16 anys. L'objectiu de l'empresa és que El Jou esdevingui "un escenari idoni per desenvolupar projectes educatius adaptats a tots els nivells d'educació, d'una banda amb un projecte d'activitats curriculars i lúdiques per ampliar coneixements sobre la terra a través de diferents ciències; i, d’altra, amb un projecte fisicoesportiu integrat a la natura".

Eix Estels està associada a l'Acellec, l'Associació Catalana d'Empreses del Lleure, l'Educació i la Cultura. L'empresa confia augmentar la seva facturació un 33% gràcies a aquesta adquisició feta al Berguedà, arribant a un total 8 milions de euros.

Escenari de les dues últimes edicions del Paral·lel Festival

Des de fa dos anys El Jou era l'escenari del Paral·lel Festival, que fa quatre edicions que ha portat a les muntanyes de la comarca milers d'amants de la música electrònica i, en el panorama musical, alguns dels grups més destacats d'Europa. Segons ha explicat l'alcalde de Guardiola de Berguedà, Josep Lara, actualment s'està estudiant quina serà la ubicació del festival al 2020 dins del municipi de Guardiola. Lara ha reiterat l'aposta de Guardiola pel certamen que als seus inicis va fer-se a Cal Companyó.