La Taula de Nova Ciutadania presenta «L'Avui fa el Demà»

NacióBerguedà col·labora amb dos reportatges de cohesió social

Redacció
11 de març del 2015
Actualitzat a les 21:17h

Taula de Nova Ciutadania de Berga Foto: Ajuntament de Berga


La Taula de Nova Ciutadania que s'ha convocat aquest dimecres al migdia amb la participació de l'Ajuntament de Berga, el Consell Comarcal del Berguedà, grups polítics, entitats i associacions, i mitjans de comunicació ha presentat el projecte L'Avui fa el Demà. Es tracta d'una campanya de difusió, que va sorgir durant la darrera sessió de la Taula, quan es va apuntar la necessitat de fomentar la transmissió de les polítiques o actuacions d'integració social, que s'estaven duent a terme a la ciutat. 

En aquesta línia, la Taula va proposar als mitjans de comunicació de la comarca aprofundir sobre diversos temes relacionats amb la integració social al Berguedà. Uns reportatges i entrevistes de caràcter excepcional, amb la voluntat de treure a la llum situacions submergides que, normalment, queden eclipsades per l'estricta actualitat del dia a dia. 

En aquest aspecte, NacióBerguedà i la resta de mitjans han exposat els seus projectes a la reunió, des d'on s'ha vist amb molt bons ulls l'aportació informativa i de difusió. Per la seva part, i com a impulsor del projecte, el consistori berguedà serà qui encetarà el programa amb la publicació aquest mateix dimecres del testimoni de Roser Casals, una de les participants als tallers de cuina del món que es van portar a terme a l'Ajuntament. 

Pel que fa a aquest diari, es publicaran dos reportatges diumenge 15 i 22 de març, sobre la tasca social i de cohesió que desenvolupa la Biblioteca de Santa Eulàlia, i el projecte de Creu Roja del Berguedà sobre l'alimentació infantil, en el marc de l'Aliança Humanitària. 

L'objectiu principal de la Taula de Nova Ciutadania és fomentar un espai de treball de polítiques migratòries de qualitat a Berga, a través de la cooperació en xarxa de tots els agents, institucions i entitats implicades en el camp intercultural. L'Ajuntament de Berga considera que el projecte L'Avui fa el Demà “aporta un granet de sorra al treball de la Taula” i esdevé, d'aquesta manera, una “eina potent” a través de la qual seguir treballant per la cohesió social de la ciutat. 
Arxivat a