Crítiques a la xarxa per la visita al Berguedà d’una delegació del govern de l’Aràbia Saudita

El conseller de Turisme, Lluís Vall, va rebre'ls aquest dilluns en una trobada emmarcada en un viatge dels saudites per Catalunya per recollir idees per revaloraritzar el seu patrimoni

Redacció
17 de setembre del 2019
Actualitzat a les 20:57h
Visita d'una delegació de l'Àrabia Saudita al Berguedà.
Visita d'una delegació de l'Àrabia Saudita al Berguedà. | CC Berguedà / Twitter
Una delegació del govern de l’Aràbia Saudita ha visitat el Consell Comarcal del Berguedà per tal de conèixer "experiències i reptes" sobre la revalorització del patrimoni industrial a la comarca. El conseller de Turisme, Lluís Vall, va rebre'ls aquest dilluns en una trobada  emmarcada en un viatge dels saudites per Catalunya per recollir idees per revaloraritzar el seu patrimoni. 

La visita ha generat crítiques a les xarxes socials, on alguns usuaris han posat de rellevància la vulneració dels drets humans del país del golf Pèrsic.

 
Fonts de l'ens comarcal consultades per NacióBerguedà hi han tret importància. Segons aquestes fonts, la trobada amb la delegació saudita va conèixer-se poques hores abans de fer-se i no s'hi va donar major rellevància perquè es va atendre aquesta delegació "com s'hauria fet amb qualsevol altra". Els representants comarcals no van poder mostrar-los "un model d'èxit" perquè a hores d'ara, recorden, s'hi està treballant, però els van parlar d'algunes experiències que comencen a funcionar a les colònies industrials i de visites com la que va fer-se fa unes setmanes a Anglaterra.

Les fonts del Consell han reiterat, així mateix, que en cap cas es va obrir debat sobre les polítiques que impulsa el govern de l'Àrabia Saudita. Els saudites tenien previst viatjar fins a Noruega després de visitar Catalunya, perquè estan buscant idees i models per donar valor patrimonial a un antic complexe petrolier del seu país. 

Entre les crítiques que s'han generat a la xarxa, hi ha hagut les de la regidora del govern de la CUP de Berga, Roser Valverde, o de l'exregidor de la ciutat, Francesc Ribera Titot. "Espero que el que comparteixin en matèria de "valorització del patrimoni cultural" no vagi en la línia del bombardeig del Patrimoni de la Humanitat de Sanà (Iemen)", ha ironitzat Ribera. "Inquietuds sobre les violacions constants de drets humans? Sobre el tracte a les dones? O als homosexuals? O sobre com es bombardeja població civil (i es destrueix patrimoni, ja de pas)?, ha qüestionat també Valverde.