El pont de la Pobla que enllaçarà amb les Coromines rondarà els 900.000 €

L'alcalde es reuneix amb tècnics de la Diputació per concretar aspectes del projecte

Redacció
11 de març del 2015
Actualitzat a les 16:45h
Vista del barri de les Coromines des de l'altra cantó del Llobregat
Vista del barri de les Coromines des de l'altra cantó del Llobregat | JM Morales

El projecte de pont que enllaçarà la carretera B-402 amb el barri de les Coromines de la Pobla de Lillet ja s'està treballant des de la Diputació de Barcelona. En aquest sentit, l'alcalde del municpi, Vicenç Linares, es va reunir aquest dimarts amb els tècnics de l'ens supracomarcal per parlar del projecte i fer-ne el seguiment. 

Segons ha explicat el batlle a NacióBerguedà, a la reunió es van presentar dos avantprojectes de pont. El primer, dibuixava una infraestructura amb bigues vistes de ferro; mentre que el segon, presentava un pont més estilitzat, amb bigues prefabricades en forma de V i més adaptat al paisatge. Els dos projectes, ha precisat Linares, tenen pros i contres, ja que si bé el preu del material en un pot ser més costós, el trasllat pot resultar més barat. En conjunt, però, calcula que el pont pot rondar els 900.000 euros. 

Pel que fa al finançament, l'alcalde de la Pobla ha remarcat que trucarà totes les portes possibles, tot i que confia que bona part del projecte es podrà integrar dins del Pla de Barris. Linares també calcula que el projecte constructiu es podrà tenir a finals d'abril, mentre que abans ja es podran consultar les vistes virtuals del projecte. De fet, el batlle ja es va reunir amb el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteva, a mitjans de desembre.

Aquest pont, que realitzaria les funcions d'una ronda, permetrà un nou accés a un dels barris amb més dificultats viàries de la Pobla, i unirà el camp de Ca l'Elies -al costat de la gasolinera- amb les Coromines, travessant el riu Arija.