El Festival Turbina permet descobrir l'església de Cal Vidal en l'obertura de la quarta edició

Les propostes artístiques començaran aquest divendres

13 de setembre del 2019
Actualitzat a les 18:00h
El director de la Fundació Vidal, Jordi Vidal, i el del Konvent, Pep Espelt
El director de la Fundació Vidal, Jordi Vidal, i el del Konvent, Pep Espelt | Konvent
El Museu de la Colònia Vidal i el Konvent donen aquest divendres el tret de sortida a la quarta edició del Turbina Festival d'Arts Escèniques. Com a novetat especial d'enguany presenten un nou escenari, ja que l'interior de l'església de la colònia servirà per primera vegada per acollir l'acte inaugural del certamen. L'obertura es farà a les 9 del vespre i anirà a càrrec del saxofonista Albert Cirera i el vídeoartista i músic Artur Tort, teclista d'El Petit de Ca l'Eril i ajudant del cineasta Albert Serra. 

El Turbina es posa en marxa i durant tres dies permetrà gaudir de la música, la dansa, la poesia, el teatre, els jocs tradicionals i altres propostes visuals en diversos escenaris de la colònia com la terrassa del bar, la biblioteca o el cinema. Segons han explicat els seus responsables, enguany s'ha apostat per companyies de renom sense renunciar a la presència d'artistes de casa.

Al cartell de la programació hi destaquen propostes com l'espectacle recital "Els Homes que Parlen Sols" dels artistes osonencs Guillem Ramisa i Godai Garcia i que combinarà la poesia, la música i el monòleg; o l'actuació del Triofeta, el grup de música grega de Barcelona que ofereix un un viatge per la cultura musical de Grècia.

També es comptarà amb la presència de la Companyia Carrilet Teatre de Puig-reig i la lectura dramatitzada de l'obra "El Casament dels Petits Burgesos" de Bertolt Brecht; amb la Delació d'Iris Hinojosa, Manuel Díaz i Gerard Vilardaga; o amb Clàudia Arisó, entre altres. I amb l'espectacle familiar "El Cavaller Capgròs" a càrrec de la companyia Clown a la Clown, fundada per Àngel Roset de Puig-reig.

 
El propòsit del Festival Turbina és apostar per les arts escèniques portant els espectadors a llocs poc convencionals i descontextualitzant-les, englobant tot tipus de gènere i proporcionant una oferta variada adreçada a tots els públics. Els espais escollits es converteixen en un repte per a les companyies. Un aspecte que fa que l'espectacle sigui únic i irrepetible. 

Tiquets i abonaments

L'entrada per accedir a tots els espectacles costa 15 euros per persona, la que dona dret a assistir a tres espectacles a escollir val 12 euros, i l'entrada per una actuació individual és de 5 euros. Els nens menors de 12 anys poden accedir amb una entrada de 5 euros que ho inclou tot. 
 

Consulta tota la programació del Festival Turbina