El porta a porta es debat al ple de Berga

L'oposició ha qüestionat el regidor sobre les mesures que es prendran per resoldre la problemàtica dels incívics

13 de setembre del 2019
Actualitzat a les 16:30h
El regidor Medi Ambient, Eloi Escútia, al ple.
El regidor Medi Ambient, Eloi Escútia, al ple. | Pilar Màrquez Ambrós
El malestar de les associacions de veïns pel porta a porta i els íncivics que abandonen deixalles al carrer s'ha debatut aquest dijous al plenari de Berga. El portaveu de Junts per Berga, Jordi Sabata, ha qüestionat al regidor de Medi Ambient, Eloi Escútia, sobre quines mesures prendria el consistori per resoldre la problemàtica. En aquest sentit, Eloi Escútia ha explicat que s'ha reunit justament aquest dijous amb el seu homòleg al Consell, Vicenç Linares, per tractar la problemàtica, continuar plantejant les propostes que van sorgir en l'última reunió amb les entitats veïnals i parlar de qüestions com la implantació de la deixalleria mòbil que depèn de l'ens comarcal. 

Eloi Escútia ha posat l'accent en "el centenar de milers de persones que ho fan de manera correcta" malgrat que "destaca més el que ho fa de forma incorrecta". El regidor ha plantejat que, si bé "no hi ha una solució màgica", s'estudiaran mesures com una campanya informativa i la implantació d'informadors de carrer. "Una altra mesura seria ordenar aquests espais on es produeixen aquestes disfuncions, en alguns d'aquests punts els veïns han de desplaçar-se uns metres per deixar el bujol", ha assenyalat Escútia.

El regidor també ha argumentat que la reunió amb els veïns "va fer-se amb la màxima immediatesa" després del període de vacances i ha demanat "un retorn" del consell comarcal per conèixer  "quins percentatges tenim de recollida a nivell de municipi".

Segons el regidor, "ens interessa tenir aquestes dades i reclamem qui fa el servei ens traspassi aquesta informació per veure amb dades en quins sectors tenim les problemàtiques", ha explicat Escútia.

"Per nosaltres el que preval és el sistema que s'està implantant, no la confrontació política", ha defensat Escútia. 

Sabata ha qüestionat, a més, els tempos que s'han seguit amb els expedients oberts a incívics. "Veig que es van fer sis expedients el mes de març i sis el mes de maig i es van començar a tramitar el 6 de juny, després de les eleccions, segurament tenen una explicació que no és la que pugui tenir jo", ha etzibat Sabata al govern. "Aquests expedients s'inicien i han de seguir una gestió administrativa", ha apuntat Escútia.

Eloi Escútia ha recordat que quan es va voler aprovar l'ordenança que se cenyia a la del Consell, es va veure que la normativa havia quedat desfasada i que, per tant, abans calia adaptar-la. 

També han tractat aquesta qüestió durant els precs i preguntes del plenari Ramon Camps, d'ERC; i Abel Garcia, del PSC. Camps ha demanat al consistori i al consell comarcal que hi destinin més recursos. García ha estès la mà al regidor "per sumar des d'on calgui".