L'oposició demana revisar els estatuts del Patronat de la Patum i tenir-hi més representació

El ple de Berga aprova el nomenament dels nous membres de l'òrgan de participació patumaire

12 de setembre del 2019
Actualitzat el 16 de setembre a les 21:18h
Roser Valverde (al centre) ha presidit el ple per absència de l'alcaldessa Montse Venturós.
Roser Valverde (al centre) ha presidit el ple per absència de l'alcaldessa Montse Venturós. | Pilar Màrquez Ambròs
El ple de Berga ha aprovat els nous nomenaments dels membres del Patronat de la Patum per al bienni 2019 - 2021. La pèrdua d'un grup municipal al ple respecte al passat mandat es tradueix amb la pèrdua d'un vocal. Per tant, hi haurà quatre representants del govern de la CUP i tres de l'oposició, un per grup. El punt s'ha aprovat amb els vots a favor de la CUP, Esquerra i el PSC, i l'abstenció de Junts per Berga. El regidor Marc Marginet ha explicat l'abstenció del seu grup per evidenciar que és necessària una renovació dels estatuts de l'ens com a òrgan de participació sectorial, un pas que ha suggerit que es podria aprofitar "per preveure si la representació" a les reunions de decisió de l'ens "és justa i proporcional". Marginet ha defensat que "hi pot haver una fórmula més representativa del que tenim al ple". 

L'alcaldessa Montse Venturós presidirà l'ens, i la regidora de Patum i Cultura, Roser Valverde, serà vicepresidenta primera. El regidor de Patrimoni, Ivan Sànchez, serà vicepresident segon, i Marià Miró ocuparà el lloc de vocal de la CUP. Dels grups de l'oposició, el vocal de Junts per Berga serà Ferran Aymerich, el d'Esquerra Berga serà Dolors Tous i Abel García representarà al PSC.

"Els estatuts són bastant clars, hi consta que el vicepresident primer ha de ser el regidor de Patum i el vicepresident segon, el de Cultura. Evidentment Roser Valverde és regidora de Patum i Cultura. De totes maneres no ens estem adaptant al que diuen els estatuts", ha incidit Marginet. Ivan Sànchez ha recordat, en aquest sentit, que l'àrea de Patrimoni implica la gestió de la Casa de la Patum, motiu pel qual l'equip de govern ha considerat oportú que fos vicepresident segon.

La regidora Roser Valverde ha presidit el ple de setembre per absència de l'alcaldessa Montse Venturós. 

Llei d'Igualtat

Per la seva banda, el regidor d'Esquerra Ramon Camps ha demanat un informe sobre si l'ens patumaire ha de complir la Llei d'Igualtat, si bé ha admès que "pot ser complicat que es compleixi". "Ens agradaria saber si hem de complir-la i si hem de treballar per complir-la", ha afirmat. Ha aprofitat també per llançar un missatge a Junts per Berga. "Estaria bé que li recordés al seu portaveu [Jordi Sabata] que el seu grup no pensa el mateix a tot arreu sobre la proporcionalitat en els òrgans", ha etzibat a Marginet en referència al consell comarcal.

La composició del Patronat de la Patum per al bienni 2019-2021

- Presidenta: Montse Venturós (alcaldessa)

- Vicepresidenta primera: Roser Valverde (titular) i Aleix Serra (suplent)

- Vicepresident segon: Ivan Sànchez (titular) i Eloi Escútia (suplent)

- Regidor o regidora vocal de la CUP: Marià Miró (titular) i Roser Rifà (suplent)

- Regidor vocal de Junts per Berga: Ferran Aymerich (titular) i Marc Marginet (suplent)

- Regidor o regidora vocal d’ERC: Dolors Tous (titular) i Ramon Camps (suplent)

- Regidor vocal del PSC: Abel Garcia (titular) i Marc Ortega (suplent)

- Vocal cap de colla de la comparsa de Plens i Maces: Joan Sala (titular) i Antolí Barra (suplent)

- Vocal caps de colla de les comparses de l’Àliga, els Àngels i el Tabal: Xavier Prat (titular) i David Perarnau (suplent)

- Vocal caps de colla de les comparses dels Nans Nous, els Nans Vells i els Turcs i Cavallets: Òscar Guijarro (titular) i David Cussà (suplent).

- Vocal caps de colla de les comparses de la Guita Grossa i la Guita Xica: Jordi Capdevila (titular) i Eloi Martínez (suplent).

- Vocal patumaire en representació dels caps de colla: Ramona Riu (titular) i Joan Olalla (suplent).

- Vocal patumaire en representació dels caps de colla: Daniel Massana (titular) i Èric Díaz (suplent).

- Vocal patumaire en representació dels caps de colla: Jordi Selga (titular) i Ramon Miquel Safont (suplent).

- Vocal patumaire en representació de l'Ajuntament de Berga: Jaume Vima (titular) i Ramon Escobet (suplent).

- Vocal patumaire en representació de l'Ajuntament de Berga: Martí Villegas (titular) i Marta Pont (suplent).

- Secretària del Patronat: Marta Planas (titular) i Roser Valverde (suplent, en ser la membre de dret de menor edat a l'ens).
Arxivat a