Govern de Berga i oposició es comprometen a treballar en consens la modificació d'ordenances

El ple ha aprovat per unanimitat les noves taxes per a l'Escola de Música, el Conservatori dels Pirineus i l'Escola Bressol Municipal Flor de Neu perquè puguin entrar en vigor l'1 de gener de 2020

12 de setembre del 2019
Actualitzat a les 23:07h
Ple de Berga d'aquest dijous.
Ple de Berga d'aquest dijous. | Pilar Màrquez Ambròs
El govern de la CUP i l'oposició (Junts per Berga, Esquerra Berga i PSC) s'han compromès en la sessió plenària d'aquest dijous a treballar en consens la modificació d'ordenances 22, 24 i 30 que havien de passar per ple aquest dijous i que l'executiu ha anunciat que retirava per falta de suports. El plenari sí que ha aprovat per unanimitat les noves taxes dels serveis municipals per a l'Escola de Música, el Conservatori dels Pirineus i l'Escola Bressol Municipal Flor de Neu perquè aquestes puguin entrar en vigor l'1 de gener de 2020. 

Marià Miró ha negat de nou al ple que hi hagi hagut falta de diàleg, i ha reiterat la voluntat d'acord i consens de l'executiu. "Tenim molt clar que volem el consens, mai sense perdre de vista els objectius programàtics d'aquest equip de govern", ha reiterat Miró. 

De les tres ordenances retirades: la primera proposava una bonificació del 20% (la llei permet fins a un 50%) per a la instal·lació d'energia tèrmica o elèctrica provinent del sol en el punt 5.5 de l'Impost de Béns Immobles (IBI) d'acord amb la nova legislació aplicable a instàncies de l'Organisme Autònom de Gestió Tributària. La segona que fa 10 anys que no s'actualitzava era relativa a l'ús de la piscina municipis i les instal·lacions esportives, i la tercera suposava la creació d'una taxa per a les empreses que vulguin fer gravacions o anuncis publicitaris a la ciutat de Berga. 

Marià Miró ha explicat que les respectives modificacions van discutir-se en l'última comissió informativa que va allargar-se durant dues hores, encara que ha dit que algunes documentacions no s'havien entregat a temps als regidors per un problema tècnic. 

La voluntat expressada pels grups de l'oposició ha estat començar-hi a treballar en consens d'immediat. El regidor de Junts per Berga, Ferran Aymerich, del principal grup de l'oposició, ha mostrat voluntat "de ser propositius" i de celebrar reunions de treball que serveixin, "no només en l'àmbit polític, si no en el de les entitats", ja que una de les ordenances era relativa als usos d'instal·lacions esportives "i no s'ha tingut en compte la seva participació".

Aymerich ha evitat "els retrets" però ha recordat que si bé era cert que la comissió de dijous passat va ser llarga i va durar dues hores, calia també tenir en compte que fins llavors "l'oposició no disposava d'aquesta informació". "En tot cas no hi ha voluntat de frenar res, però abans de tombar-ho al ple hem volgut assentar-nos a parlar-ne, perquè volem que hi hagi unes bones taxes", ha subratllat Ferran Aymerich. 

En el mateix sentit Ramon Camps, portaveu d'Esquerra Berga, ha apuntat que l'oposició "no va tenir la informació quan l'hauria pogut treballar". "La feina la podem fer entre tots", ha defensat. 

El socialista Abel García - que al matí s'ha mostrat sorprès per la nota de premsa que ha emès Esquerra - ha lamentat "com ha acabat la cosa" perquè "crec que l'oferiment de l'oposició, era de dir: estalviem-nos una mala estona, parlem-ne", ha dit.

"La posició de l'oposició no ha estat un no categòric i radical sinó una voluntat de debatre-ho entre tots", ha reiterat García. "He llegit coses a la premsa que no m'han agradat, crec que hem de prendre la decisió de tirar això endavant. Felicito el govern per com ha portat la tramitació", ha dit. "No us ho prengueu com una derrota, sinó com una voluntat de sumar", ha afegit. 
Arxivat a