El govern de Berga retira la modificació de les ordenances del ple per la falta de suports

El regidor Marià Miró ha rebutjat que hi hagi hagut falta de diàleg i ha mostrat voluntat d'acord i consens per part de la CUP

12 de setembre del 2019
Actualitzat a les 15:00h
Roda de premsa prèvia al plenari amb els regidors Roser Valverde i Marià Miró.
Roda de premsa prèvia al plenari amb els regidors Roser Valverde i Marià Miró. | Pilar Màrquez Ambròs
El govern de Berga ha retirat del ple d'aquest dijous la seva proposta de modificació de tres ordenances després que l'oposició en bloc (Junts per Berga, Esquerra Berga i el PSC) hagi comunicat la seva intenció de votar-hi en contra. Així ho ha exposat el regidor d'Hisenda, Maria Miró, en la roda de premsa prèvia a la sessió plenària. 

Les tres ordenances que la CUP es disposava a modificar eren la 22, la 24 i la 30. Es proposava una bonificació del 20% per a la instal·lació d'energia tèrmica o elèctrica provinent del sol en el punt 5.5 de l'Impost de Béns Immobles (IBI) d'acord amb la nova legislació aplicable a instàncies de l'Organisme Autònom de Gestió Tributària. La llei permet que aquesta bonificació sigui del 50%, quelcom que ha advertit l'oposició. "Vam proposar aprovar el text i estudiar canviar el percentatge quan tinguem dades de quantes persones demanen aquesta bonificació", ha explicat el regidor Marià Miró en relació a la reunió informativa que va haver-hi dijous passat amb els portaveus dels grups de l'oposició.

"Ahir ens van dir que no", ha afirmat Miró. En aquest sentit, els partits polítics de l'oposició haurien rebutjat aquest extrem perquè haurien considerat que caldria més temps per debatre-ho. Miró ha reivindicat que "la nostra voluntat és que s'aprovi i així guanyem tres setmanes, fins al ple d'octubre, per debatre-ho". 

També s'ha retirat del ple una segona ordenança relativa a la piscina i les instal·lacions esportives que l'executiu local pretenia actualitzar d'acord amb un informe de l'àrea d'Esports. La proposta d'increment no s'ha detallat a la roda de premsa, però el regidor Marià Miró ha volgut assenyalar que "feia deu anys que no es tocaven". 

La tercera ordenança que s'ha retirat suposava la creació d'una taxa per a les empreses que vulguin fer gravacions o anuncis publicitaris a la ciutat de Berga. "Vam veure que no n'hi havia arran de la petició d'una empresa que aquest estiu es va interessar per venir a fer una gravació a la ciutat, volem regularitzar-ho, normativitzar aquesta qüestió", ha assegurat Miró. 

El govern sí que portarà al ple els nous preus públics per a l'Escola Municipal de Música de Berga (EMMB), el Conservatori dels Pirineus i l'escola bressol municipal Flor de Neu que, segons Marià Miró, és necessari que s'aprovin sense més demores per tal que entrin en vigor l'1 de gener del 2020. 

Marià Miró ha rebutjat que hi hagi hagut falta de diàleg, tal com Esquerra assegurava aquest matí en un comunicat, i ha mostrat voluntat d'acord i consens per part del govern de la CUP. Miró ha recordat que la qüestió va exposar-se a la comissió de portaveus de dijous passat que va durar dues hores. "La nostra intenció és de treballar conjuntament en una comissió, per això ho retirem, ho retirem per responsabilitat, i presentarem aquestes modificacions al ple d'octubre", ha expressat. 

Miró ha explicat que ha estat el regidor socialista Abel García, qui com a portaveu dels 3 grups, els ha comunicat que, si no retiraven les propostes de modificació d'ordenances, les votarien en contra. La CUP té 8 regidors, per tant no podia aprovar aquest punt sense suport d'almenys un dels regidors del bloc de l'oposició. 

Abel García ha valorat positivament en declaracions a aquest diari "el gest" del govern de la CUP de retirar les ordenances per tal de consensuar-les. García s'ha mostrat sorprès pel comunicat en solitari d'Esquerra Berga. Ha expressat que calia més temps per poder debatre les modificacions però que és quelcom en què tots els grups de l'oposició estaven d'acord. 
Arxivat a