Homenatgen els lluitadors caiguts per les llibertats a Berga

ERC, la CUP, Junts per Berga, l'ANC Berga i Òmnium Berguedà han participat en l'acte d'enguany al cementiri

Redacció
12 de setembre del 2019
Homenatge als caiguts al cementiri de Berga.
Homenatge als caiguts al cementiri de Berga. | Cedida
L'homenatge als lluitadors caiguts per les llibertats es fa cada any a Berga durant la Diada Nacional de Catalunya. Ahir partits i entitats sobiranistes es van reunir al cementiri municipal per expressar un nou record explícit als lluitadors que van caure en defensa de la independència i la sobirania nacional dels Països Catalans i que tenen un monòlit de record en aquest espai de la capital berguedana. 

El monòlit es va construir l'any 1982 al cementiri municipal de la ciutat, tot i que l'acte de record ja es realitzava abans d'aquesta data, sota l'amenaça del jou franquista. Cada Onze de Setembre, Esquerra Berga convoca la resta de partits independentistes i entitats amb l'objectiu d'obrir cada vegada mes l'acte a tothom i evitar que aquest sigui monopolitzat. A primera hora d'aquest dimecres van assistir-hi membres d'ERC, la CUP, Junts per Berga, l'ANC Berga i Òmnium Berguedà.

En l'acte, Dolors Tous d'Esquerra va dirigir unes paraules als presents per recordar la importància de fer memòria del passat i de la gent que ha treballat per la causa i que ja no hi és. En aquest sentit, Tous va mencionar la figura de la berguedana Ramona Bruch, que ha traspassat fa poques setmanes, i la d'un històric com Antoní Massaguer (1947-2000) que va popularitzar la frase: "Per vèncer cal anar-hi, anar-hi i anar-hi".

Durant l'acte també van intervenir membres de Junts per Berga, ANC Berga i Òmnium Berguedà. Així mateix va fer-se una ofrena floral.
 

Homenatgen els caiguts per la llibertat durant la Diada. Foto: Cedida

Arxivat a