FOTOS i VÍDEO Així s'ha desplegat la gegantina estelada de la Patum al tram berguedà de la Diada

Els manifestants procedents del Berguedà i el Solsonès han omplert el tram 10 en la confluència del carrer Tarragona amb el carrer Consell de Cent, prop del parc de l'Escorxador

11 de setembre del 2019
Actualitzat el 12 de setembre a les 9:51h
Moment en què s'ha desplegat l'estelada gegant de 20x9 metres al tram 10.
Moment en què s'ha desplegat l'estelada gegant de 20x9 metres al tram 10. | Pilar Màrquez Ambròs
Una nova Diada multitudinària ha clamat per la independència al cor de Barcelona. Els manifestants procedents del Berguedà i el Solsonès han omplert el tram 10 en la confluència del carrer Tarragona amb el carrer Consell de Cent. Minuts abans de començar, tot era a punt perquè els voluntaris despleguessin l'estelada gegantina de 20x9 metres que va fer vibrar la plaça de Sant Pere per Patum. 

La plaça d'Espanya i els carrers que hi conflueixen s'han omplert d'estelades i del color blau de la samarreta de l'ANC. Al tram 10, s'hi han reunit famílies senceres i grups d'amics; així com la colla gegantera de l'Ametlla de Merola i la seva geganta. Els crits d'"Independència!" s'han barrejat, durant la tarda, amb altres com el de "Fora el Borbó", "Llibertat", o "República". El clam majoritari ha estat per reclamar unitat a les forces polítiques catalanes.

Com han explicat aquest matí responsables de l'ANC Berga a NacióBerguedà, l'estelada gegantina ha sortit de prop del parc del Parc de l'Escorxador i ha avançat de mà en mà fins a la plaça Espanya, que era el punt central de la manifestació. 600.000 persones han assistit a la manifestació de la Diada, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona.  

Així ha estat el moment en què, uns segons abans de les 17.14, s'ha desplegat l'enorme estelada al tram berguedà. No et perdis el vídeo:  
 
En la concentració massiva d'aquest Onze de Setembre a Barcelona també s'hi han pogut veure alcaldes i regidors del Berguedà. Avui a la capital catalana hi havia, per exemple, un gruix important de regidors del govern de la CUP de Berga, com Eloi Escútia, Ivan Sànchez, Aleix Serra, Isaac Santiago i Marià Miró, i els alcaldes de Gironella i Puig-reig, David Font i Josep Maria Altarriba.

A més, hi han assistit altres responsables comarcals, com el nou president de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, Lluís Vall, i diversos representants d'entitats socials i culturals de la comarca. 

VÍDEOS i FOTOS La multitudinària manifestació independentista, a vista d'ocell
 

El punt central de la manifestació ha estat la plaça Espanya fins on s'ha desplaçat l'estelada. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Joves berguedans al tram 10 de la manifestació. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Tram 10 de la manifestació. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Manifestants al tram 10, entre els quals el regidor d'Esquerra Berga, Ramon Camps. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
 

L'estelada gegant al tram 10 de la manifestació. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Tram 10 de la manifestació. Foto: Pilar Màrquez Ambròs