Gironella destina 54.000 euros a pavimentar i arreglar diversos carrers

S'ha adequat el voltant de la biblioteca i s'han ampliat les voreres del Pont de les Eres

Redacció
11 de març del 2015
Actualitzat a les 10:42h
Obres de millora al Pont de les Eres
Obres de millora al Pont de les Eres | Ajuntament de Gironella

L'Ajuntament de Gironella ha començat aquesta setmana les tasques de millora, pavimentació i asfaltatge de diversos carrers del municipi, amb l'objectiu d'adequar-los i fer-los més accessibles. Una operació que s'ha avançat pel que fa a la zona del voltant de la nova biblioteca, que s'inaugurarà dissabte 21 de març, en el marc dels actes de la Fira de Sant Josep. 

Segons ha informat el consistori, el cost total de les obres ha estat de 54.000 euros. Uns diners que també inclouen l'ampliació de les voreres del Pont de Les Eres, el nou pintat de diversos passos de vianants, les línies d'aparcament, les zones de càrrega i descàrrega i la renovació d'asfalt en alguns carrers, com al pas de la Muralls o a la carretera de Cal Bassacs. En el cas del Pont de les Eres, l'actuació era prioritària, ja que no es podia accedir a les voreres en condicions. En aquest sentit, i segons ha remarcat l'alcalde de Gironella, David Font, també "s'hi preveu posar juntes de dilatació per evitar les esquerdes, amb el pas del temps”.

D'altra banda, un dels elements més destacats d'aquestes actuacions, que finalitzaran dimecres 11 de març, ha estat la reconversió d'un reductor de velocitat a un nou pas de vianants elevat, situat a l'avinguda de Catalunya amb la cruïlla de la carretera de Casserres. Aquest nou element facilita la mobilitat dels vianants, i exerceix la seva tasca d'element reductor de velocitat sense trencar la fluïdesa del trànsit. 

Les obres, que aniran a càrrec de l'empesa Pasquina S.A., són la quarta inversió consecutiva d'aquest ajuntament en els darrers quatre anys. No obstant això, i segons Font, encara queden diners previstos al pressupost anual per una segona actuació aquest estiu. 
Arxivat a