El 24è Mercat i Tradició de Montmajor homenatjarà als antics mercaders

La gent pot passejar entre diferents caracteritzacions de lèpoca, entre les quals la Guàrdia Civil, les monges, les trementinaires, el capellà o l'esmolet

Redacció
10 de setembre del 2019
Actualitzat el 11 de setembre a les 3:19h
Mercat i Tradició de Montmajor (arxiu).
Mercat i Tradició de Montmajor (arxiu). | Cedida
El Mercat i Tradició que s'organitza aquest dimecres durant tot el matí a Montmajor espera repetir l'èxit de públic d'anteriors edicions i omplir aquest petit poble del Berguedà de visitants i curiosos, que podran conèixer com vivia la pagesia a principis del segle XX. Es tracta de la 24a edició d'aquest mercat que obrirà portes a les 10 del matí amb una cercavila de gegants. 

Aquest mercat tradicional commemora el mercat setmanal que es realitzava al municipi a principis del segle XX. En aquest, la gent pot passejar entre diferents caracteritzacions de l'època, entre les quals el guardia urbano, la Guàrdia Civil, les monges, les trementinaires, el capellà o l'esmolet. A més, Montmajor s'omple de productes tradicionals i artesania per a l'ocasió. Hi haurà parades, tradició i sorpreses. Les colles geganteres participants es reuniran a la plaça central del poble i, posteriorment, faran la tradicional ballada. Aquest 2019, el mercat i tradició homenatjarà  als antics mercaders. 

A les 2 de la tarda se celebrarà el dinar de germanor al Local del Comú i, després, hi haurà ball amb el músic Dolfi. Organitzen la jornada els Geganters i Botiguers del Comú de Montmajor amb el suport de l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona.

Consulta aquí el programa d'actes del Mercat i Tradició de Montmajor.