GUIA Tots els actes de l'Onze de Setembre

La manifestació de l'ANC omplirà la tarda de l'Onze de Setembre, mentre que un acte de la societat civil per l'absolució d'Òmnium i les ofrenes florals centren el matí

10 de setembre del 2019
Participants a la Diada de l'Onze de Setembre.
Participants a la Diada de l'Onze de Setembre. | Josep M. Montaner
Arriba la Diada de l'Onze de Setembre. Una efemèride que, com cada any, ha de commemorar el setge de Barcelona de 1714, amb diferents mirades polítiques, tot i que aquest cop molt focalitzades en la repressió. Si bé els partits unionistes destaquen participar als actes de la Diada que organitzen conjuntament el Parlament i el Govern perquè consideren que és una "reivindicació independentista", l'ANC, Òmnium, i els partits partidaris de la independència encaren el dia com l'avantsala del que ha de ser la gran mobilització a la sentència de l'1-O al Tribunal Suprem.

La Diada, doncs, es presenta com cada any molt vinculada a l'Assemblea Nacional Catalana -que torna a organitzar la manifestació de la tarda-, tot i que amb protagonisme durant el matí d'Òmnium, que focalitza la seva activitat en denunciar la repressió. Els actes institucionals -posposats a la nit a causa de la pluja del dia anterior- es traslladen al vespre de l'Onze de Setembre.