«Als càstings d'Horrorland hi ha molt nivell, he vingut a gaudir-ne: si m'agafen o no, no depèn de mi»

Els aspirants han hagut de convertir-se en zombis, posar-se en la pell de diferents personatges, o posar a prova les cordes vocals

10 de setembre del 2019
Actualitzat a les 19:55h
Jasp Sampere, actor.
Jasp Sampere, actor. | Pilar Màrquez Ambròs
Jasp Sampere és un actor de Dénia (Alacant) que aquest dimarts era al Centre d'Empreses de Cercs per participar al càsting d'Horrorland. Sampere s'ha desplaçat des de Barcelona fins al Berguedà per participar en una experiència de la qual li havia parlat un company de professió que va participar a les proves l'any passat. "Em va agradar la idea i aquí estic. He de dir que als càstings hi ha molt nivell, al final he vingut a gaudir-ne: si m'agafen o no, no depèn de mi", ha explicat aquest matí a NacióBerguedà

"Sóc actor, em fico en el que sigui, la meva feina és donar vida a un personatge", ha assenyalat. A les proves, els aspirants han hagut de convertir-se en zombis, fingir diferents situacions de terror, com fer de soldat o posar a prova les cordes vocals. "Ens han demanat que féssim por, que generéssim sorolls amb la gola; en definitiva que demostréssim tot el que sabem fer i com interactuem amb la resta", ha valorat Sampere. Segons Jasp Sampere, a més de ser bo, una de les qualitats necessàries en un actor que participi en un projecte com acte és "la generositat". "Al final treballes en equip i no pot caure en l'ego", ha dit. 

"Si sóc aquí és perquè tinc l'esperança que m'agafin però això depèn d'un jurat i de factors com ser generós, tots els que estem aquí estem molt motivats, tots s'ho han treballat molt", ha expressat. Però quin és el truc per ser un bon actor de terror? "Viure-ho de debò sota circumstàncies imaginàries", ha sentenciat Sampere. 
 

Un dels moments dels càstings al Centre d'Empreses de Cercs. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


El maquillatge, un dels ingredients del terror

Els càstings d'enguany han estat per trobar actors, espantadors i personal per a la seguretat, l'accés de control, i les botigues i zona de joc i restauració. Aquest 2019, doncs, no s'ha buscat ningú de maquillatge, però igualment aquesta tardor hi haurà un maquillador per a la zona d'ambientació exterior d'Horrorland que coordinarà l'equip. A dins les cases de terror, les protagonistes absolutes són les màscares, tot i que també s'hauran de fer retocs i el personal que les coordina n'ha de tenir necessàriament coneixements. 

Cristina Raya, una de les directores i que s'encarrega d'aquesta àrea, ha explicat que "Horrorland va fer fer un càsting el 2018 per agafar una maquilladora. Aquest any, el que tindrem serà un maquillador que coordinarà tota la part d'ambientació al carrer que és la part on més maquillatges fem". "Hi tindrem també unes màscares de cuir que són molt maques, però hi haurà maquillatge", ha expressat Raya. 

Com ha de ser aquest maquillatge de terror? "Moltes vegades, la gent pensa que el maquillatge de terror ha de tenir sang, i no és el més important. El més important del maquillatge d'aquest gènere és que s'han de marcar molt els punts que vols, remarcar-los, per fer una cara demacrada i, a més a més, després, la sang sempre dona un plus", ha subratllat aquest matí.