Oci

«Formar part d'Horrorland és una experiència brutal, fa molta il·lusió»

En Guillem Carol i la Júlia Brichs són treballadors del parc; van ser seleccionats als multitudinaris càstings de l'any passat i enguany han pogut observar les proves des de l'altra banda

per Pilar Màrquez Ambròs, Cercs, 10 de setembre de 2019 a les 15:31 |
Júlia Brichs i Guillem Carol, treballadors del parc. | Pilar Màrquez Ambròs
Horrorland torna i ja gairebé ho té tot a punt per engegar motors el 4 d'octubre. En Guillem Carol i la Júlia Brichs van ser fa un any dos dels joves actors seleccionats durant els multitudinaris processos de càsting del parc de terror de Cercs. Enguany, ja tenen assegurada la plaça com a treballadors del parc i s'ho han pogut mirar des de la barrera. Formen part de la plantilla d'Horrorland que repeteix experiència. Aquesta tardor, en Guillem Carol ja sap que serà un dels actors d'ambientació exterior del parc i la Júlia Brichs farà tasques de coordinació.

En Guillem Carol, a qui amics i coneguts anomenen Guille Guillado, és un actor de Terrassa que va presentar-se per provar sort al càsting de 2018 "gairebé de retruc" i de qui els directors del parc coincideixen a explicar que ho va fer tan bé que els va fer plorar. "Exageren", riu Carol quan aquest diari li pregunta per aquella experiència, encara que David Moreno i Cristina Raya, dos dels directors, ens asseguren que no és així, que la seva actuació els va posar realment els pels de punta.  


"Em vaig preparar una improvisació, un personatge amb paràlisi cerebral, que transitava cap al paper de majordom, i de sobte era orfe, amb un barret canviava de personatge fins a cinc vegades", relata Carol. 

"Formar part d'Horrorland és una experiència brutal, fa molta il·lusió; en fer terror, moltes vegades corres el risc de deixar-se portar pel clixé i aquí això s'ha evitat del tot. He tingut experiències anteriors com a actor de terror, però la veritat és que no tan bèsties i de tanta qualitat com a Horrorland", confessa. 

"Fa un any vaig presentar-me al càsting amb un text preparat i vaig al·lucinar de com de perfeccionistes són. Als actors i espantadors ens tracten molt bé, l'experiència és molt satisfactòria", valora Guillem Carol. "La sensació de connexió amb els responsables del parc ha estat mútua i és per això que repeteixo, arribar a gaudir de tot això és increïble, molt gratificant", diu. "Faré d'actor en els espectacles de carrer, esperem que agradi molt" finalitza. 

Júlia Brichs, actriu i que aquest any assumeix tasques de coordinació, hi coincideix. Viu a Barcelona encara que va néixer al Pallars Sobirà. "L'any passat vaig venir al càsting d'actors perquè quan vaig saber que hi havia aquest projecte no vaig tenir-ne cap dubte: m'hi havia de presentar", assegura. "Vaig al·lucinar que es pogués fer alguna cosa així a Catalunya, i més des de companyies dedicades al terror amb tan bon gust. L'any passat vaig acabar fent de corretorns, és a dir que cobria les posicions dels actors que descansaven, i aquest any faig tasques de coordinació de tres cases del terror diferents", afirma Brichs. 


Brichs es mostra molt contenta del canvi de rol. "Crec que l'energia que hi posava va fer que confiessin amb mi, és molta responsabilitat assumir tasques de coordinació. He treballat molt d'actriu però mai havia fet res de terror, això sí n'era una enamorada i havia anat a activitats que organitzava Horrorbox com a fan del terror", conclou. 

Ambdós confessen al final de la conversa amb els periodistes que Horrorland, a més, els ha deixat petjada en l'àmbit personal. Es van conèixer l'any passat al parc de terror i van enamorar-se. Ara són parella. Una nascuda d'aquest projecte d'èxit i de terror al Berguedà. 

Aquest dimarts la direcció d'Horrorland  ha fet els càstings a espantadors, actors i personal de seguretat, d'accés i a per a la zona de botigues i jocs i restauració. Busquen 35 persones entre 130 aspirants. El parc creix i augmenta el personal, passant de 120 treballadors a 170, però hi ha un gruix de la plantilla que com en Guillem i la Júlia repetirà i que demostra tenir-ne moltes ganes. 

 

Participació