Horrorland busca cobrir 35 places entre 130 aspirants en el càsting per a la segona temporada

El parc ha rebut més de 300 currículums dels quals ha hagut de fer una preselecció i augmenta el nombre d'aspirants a espantador procedents del mateix Berguedà

10 de setembre del 2019
Actualitzat a les 19:55h
Càstings d'Horrorland Park.
Càstings d'Horrorland Park. | Pilar Màrquez Ambròs
Horrorland ha rebut més de 300 sol·licituds per treballar al parc per al seu segon Halloween consecutiu. El parc de terror de Cercs ha aplegat aquest matí, després d'una preselecció, 130 aspirants entre actors, espantadors i personal de seguretat, control d'accés, botigues i zona de restauració i jocs per cobrir 35 places. Els impulsors del parc de terror de Cercs, David Moreno, Climent Vila, Cristina Raya i Sílvia Mossella, de les empreses Horror Box i Insomnia Corporation, s'han mostrat satisfets després de les primeres proves de càsting. "Estic flipant molt, el nivell està sent molt bo, una majoria dels aspirants està complint molt bé amb els exercicis que proposem i s'ho pren molt seriosament", ha explicat David Moreno. 
 
La direcció del parc busca gent per espantar els més de 25.000 visitants que s'espera que passin pel recinte durant els 18 dies d'obertura a partir del 4 d'octubre. Aquest 2019 Horrorland augmenta el personal que hi treballa. Passa de 140 a 170 persones degut a l'augment d'atraccions i nous espais a dins del recinte. 
 

Càstings d'Horrorland Park. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Aquest matí a Horrorland la sala on es feien els càstings era al màxim de la seva capacitat, ja que plovia i les proves no s'han pogut fer a l'exterior. "Al final molta gent ens ha vingut per sorpresa, són gent que en tenen moltes ganes i també els ho hem deixat provar", ha explicat Moreno. "Fins i tot hi ha gent que ha vingut per cobrir places de personal de seguretat o de la zona de restauració que ha participat als càstings i ho està fent molt bé", ha afegit també Cristina Raya. "Tenen moltes ganes i molta energia", han coincidit els directors del parc.

"No volem gent que vingui a currar per currar, volem gent que siguin apassionats, i que això sigui un extra per ells i un motiu per treure's un sobresou. Busquem gent que estimi el terror, que estimi el teatre i que estimi fer coses en equip", ha apuntat David Moreno. 

Per escollir els aspirants que assistien el càsting, d'entre les 300 persones que havien enviat el seu currículum, s'ha valorat la disponibilitat durant els 18 dies de parc i també la capacitat d'estar 8 hores al peu del canó. "Hi ha gent que no pot aguantar 8 hores sense fumar, però aquí estem en una nau industrial sense porta del darrere i no pots sortir fumant amb la màscara davant de tothom ja que trenques la màgia, per tant això també ho hem tingut en compte", ha dit Moreno. Les persones que passin les proves passaran una formació i se'ls facilitarà el vestuari segons la seva talla perquè hi estiguin el més còmode possible, segons han comentat els impulsors. Els aspirants han hagut de demostrar que sabien fer de zombi o, entre altres, posar a provar les seves cordes vocals. 

Càstings d'Horrorland Park. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Un 41% d'aspirants del Berguedà

Els aspirants han vingut d'arreu, alguns recomanats per amics i familiars que la temporada passada ja van treballar a Horrorland. Enguany un 41% provenen de la comarca del Berguedà, un 38% de la resta de la provincia de Barcelona i el 21% de Tarragona, Lleida i Girona. I quatre candidats han viatjat des de diferents punts de la península per optar a ocupar alguna de les places d'actor i espantador. El berguedà Climent Vila, un altre dels impulsors del parc, ha afirmat que en aquesta ocasió s'ha apuntat a provar-ho molta més gent de la comarca, després que el parc hagi fet precisament una crida en aquest sentit. "L'any passat hi havia molta gent que no va atrevir-s'hi perquè creia que només buscàvem professionals formats, cosa que sí que passa amb els actors però no amb la figura dels espantadors", ha argumentat Vila. 

"Hi ha gent que durant el seu dia a dia pot ser llauner però que té una gran capacitat i una energia que li permet transformar-se en un gran assassí en sèrie durant aquests dies", ha dit Moreno entre rialles. 

Tots els candidats han rebut una primera formació teòrica en què s'han explicat les normatives internes del parc i de les diferents atraccions i experiències. Després, tots els aspirants han estat entrevistats individualment per conèixer de més a prop els seus perfils i apituds. Finalment, els aspirants a actrius i actors han passat diferents proves d'improvisació, expressió corporal i interpretació amb text. 
 

Càstings d'Horrorland Park. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


En les properes dues setmanes, Horrorland ja definirà la seva plantilla de treballadors, que durant aquesta tardor s'encarregaran de fer viure a tots els visitants una experiència de terror inoblidable i trepidant. 

La segona edició de Halloween d'Horrorland tindrà dos escenaris polivalents, nous punts de restauració i una ampliació de 10.500 metres quadrats. Hi haurà diversos espectacles, pirotècnia i altres efectes especials tant en espais interiors com exteriors. El parc de terror obrirà les seves portes el 4 d'octubre amb cinc cases del terror, dues de les quals completament noves. Repetiran Matadero, la Termica i Clown Town, sumant més impactes directes amb el públic, emoció i terror. I s'estrenen La Casa del Bosque i Survival Maze, dues noves apostes per l'horror. 

Reserves de xinesos per al pont de l'1 de novembre

Les entrades VIP per aquesta tardor ja s'han començat a esgotar. El parc ha rebut una allau de reserves de la Xina per al pont de l'1 de novembre, gràcies a una empresa especialitzada en oci per a xinesos, establerts aquí, que s'hi ha interessat. També s'han rebut peticions a nivell europeu, sobretot del Regne Unit, gràcies a la distinció europea que va rebre el parc fa uns mesos.
 

Càstings d'Horrorland Park. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Els directors d'Horrorland Park. Foto: Pilar Màrquez Ambròs