Lluís Vall, nou president de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà

El gironellenc encapçalarà també les carteres de Desenvolupament Econòmic, Ocupació, Emprenedoria, Innovació, Comerç, Turisme i Difusió del Territori al consell comarcal

09 de setembre del 2019
Actualitzat a les 21:24h
Lluís Vall (al centre de la imatge) durant el plenari d'aquest dilluns.
Lluís Vall (al centre de la imatge) durant el plenari d'aquest dilluns. | Pilar Màrquez Ambròs
Lluís Vall és el nou president de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà. El ple del cartipàs d'aquest dilluns ha servit perquè el Consell Comarcal del Berguedà donés a conèixer que a partir d'ara separarà aquesta presidència de la del govern comarcal, que recau en l'alcalde de Guardiola, Josep Lara. El flamant nou president de l'Agència, Lluís Vall, que és regidor a Gironella, encapçalarà també les carteres de Desenvolupament Econòmic, Ocupació, Emprenedoria, Innovació, Comerç, Turisme i Difusió del Territori.

Aquest punt ha comptat amb els vots a favor dels grups de JxCat, les Agrupacions d'Associacions d'Electors del Berguedà (AAEB) i el PSC, que formen l'equip de govern; així com amb les abstencions d'ERC, la CUP i Bagà Endavant. 

Segons ha explicat Josep Lara durant el plenari, es tracta d'una qüestió d'organització que busca no deixar de banda l'Agència de Desenvolupament del Berguedà i continuar-hi impulsant projectes. "L'Agència pot quedar un punt més descuidada en alguns casos i volem evitar-ho", ha explicat Lara. "Ens hem donat compte que aquest Consell té molts projectes i moltes coses per fer, i ens semblava que el fet que el mateix president del Consell assumís la presidència de l'Agència de Desenvolupament, podia arribar a ser una mica farragós, una mica difícil de gestionar de cara al dia a dia", ha afirmat Josep Lara. 

Renoven la confiança a Eduard Barcons

Paral·lelament, s'ha renovat la confiança a Eduard Barcons com a gerent del Consell Comarcal del Berguedà i l'Agència de Desenvolupament del Berguedà. Barcons va assumir aquest doble rol durant el mandat comarcal de David Font per tal de lligar ambdós fronts.

Tot i abstenir-se, els grups de l'oposició han volgut deixar clar que no qüestionaven la professionalitat i qualitat personal i de treball d'Eduard Barcons.