Puig-reig ajorna el musical de Sergi Cuenca i la Polifònica fins a la Festa Major del 2020

L'espectacle havia d'estar a punt a mitjans de novembre, però el complex calendari del seu director, que dirigeix "El Rey León" a Madrid, ha endarrerit els plans

09 de setembre del 2019
Actualitzat a les 14:09h
Presentació del projecte d'espectacle musical 'Arrelats a Puig-reig', el passat mes d'abril (arxiu).
Presentació del projecte d'espectacle musical 'Arrelats a Puig-reig', el passat mes d'abril (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
L'estrena de l'espectacle Arrelats, el musical basat en la història de Puig-reig amb Sergi Cuenca i la Polifònica, s'ha ajornat fins a finals de maig de 2020 i coincidirà amb la Festa Major de Puig-reig de l'any vinent.  El musical havia d'estar a punt a mitjans de novembre, però el complex calendari del director Sergi Cuenca, que dirigeix El Rey León a Madrid, ha endarrerit els plans. El regidor de Cultura de Puig-reig, Jesús Subirats, ha destacat que no hi ha cap altre canvi i que el musical es manté tal i com s'havia pensat, més enllà del canvi del canvi de data.

En aquest sentit, el director, pianista i compositor Sergi Cuenca continua treballant en la creació de la música. A més, Quim Puig n'escriurà el llibret, mentre que la direcció escènica recaurà en Maria Casellas i hi haurà un narrador: Joan Crosas. Uns quinze músics acompanyaran els solistes i la resta de membres de la Polifònica de Puig-reig que portarà el musical a escena, com s'havia previst de bon principi. 

La Polifònica de Puig-reig ha hagut d'adaptar-se al canvi perquè s'havia reservat tot l'octubre per assajar i ara ho haurà de fer a la primavera, un moment de la temporada on té un calendari molt més atapeït. També Maria Casellas haurà de combinar-ho amb altres projectes que ja tenia previstos. Les ganes, no obstant, hi són totes i el regidor Jesús Subirats confia que tot vagi endavant sense entrebancs. 

Retalls de la història del poble

L'espectacle constarà de petits relats basats en el poble i en la història dels seus habitants. Hi haurà referències a tradicions i fets propis del poble com els Templers, el naixement de la Corrida o a la Festa Major amb molta nomenada al Berguedà als anys 60. I és clar, tampoc hi faltaran les colònies industrials. Malgrat que el fil conductor no és una única història ni pretén alliçonar en aquest sentit, la creació de l'espectacle compta amb l'assessorament de la historiadora Rosa Serra. L'escriptor Quim Puig creu que el musical no serà una classe magistral d'història. "Les de l'espectacle seran petites històries, retalls de vida de personatges que tenen vivències dins de la història del municipi. Hi volem vida i emocions, no una classe magistral", tal com va explicar fa uns mesos en la presentació del projecte. 

Per a Sergi Cuenca, el musical és, a més, una oportunitat de "poder fer alguna cosa a Puig-reig", quelcom que - conjuntament amb la implicació de la Polifònica - va empènyer-lo acceptar l'encàrrec. 

Maria Casellas, amb molta experiència i que actualment és directora de "L'Onze de Setembre i Gironella", haurà de procurar que les històries de diferents èpoques mantinguin una connexió entre si quant al llenguatge. 
Arxivat a