Gala de Queralt

La Gala de Queralt reconeix la tasca del mossèn custodi i demana unitat a les forces polítiques

Centenars de fidels han omplert l'església en una gala que ha comptat amb els cants de l'Orfeó Berguedà i ha deixat obertes les portes frontals del santuari

per Pilar Màrquez Ambròs , Berga, 8 de setembre de 2019 a les 14:18 |
Gala de Queralt 2019. | Pilar Màrquez Ambròs
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Berga ha celebrat una concorreguda Gala de Queralt aquest diumenge al matí. En l'ofici, els capitans de la gala han llegit una pregària, escrita per un fidel, que demanava la unió de les forces polítiques i el poble català. A més, la gala d'aquest 2019 ha homenatjat, amb unes breus paraules dels capitans, el mossèn custodi Ramon Barniol per la tasca que fa al santuari, un reconeixement que ha estat rebut amb un sonor aplaudiment. 

L'ofici, que ha tingut els cants de l'Orfeó Berguedà, ha estat enguany conduït pel mateix mossèn Barniol acompanyat dels mossens Marc Majà, Josep Santamaria i Joan Rossinyol, que fa uns anys va ser rector de la Valldan. Els capitans de la gala 2019 han estat Agustí Garriga i Montserrat Caserras, Xavier Vinyals i Carme Valletbò, Oriol Gonzàlez, Laia Tor, Sergi Montraveta i Irene Grau. Ells han estat també els encarregats de llançar missatges de solidaritat amb l'altri i per a l'acollida dels nouvinguts i els més necessitats. 


Pregàries dels capitans

En la part final de la missa, els capitans han realitzat les seves pregàries i han fet referència a l'emotivitat de la visita que els darrers dies una rèplica de la mare de Déu ha fet a les residències de gent gran de la comarca i a l'Hospital Sant Bernabé. "Han pogut acariciar, cantar, tocar a la verge i els ha estat motiu de moltíssima felicitat", han recordat. Ha estat llavors quan han llegit la pregària d'un dels feligresos amb què s'han trobat aquests dies i que demanava unitat a la política catalana.


"Preguem i demanem la unió de les forces polítiques i el poble, que tots tinguem consciència per actuar correctament en la complicada situació que estem vivint, fins a aconseguir l'alliberament definitiu dels presos polítics i el retorn dels exiliats", han assenyalat en la lectura. 
 

El mossèn custodi de Queralt, Ramon Barniol. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Centenars de fidels han omplert l'església en una gala que ha comptat amb els cants de l'Orfeó Berguedà i ha deixat obertes les portes frontals del santuari per tal que les persones que eren fora també poguessin ser partícips de l'ofici. El banc de les autoritats l'han ocupat regidors de Junts per Berga i Esquerra. Com és habitual, els membres de l'equip de govern de la CUP no han assistit a la missa, si bé s'han sumat després als actes que es fan al santuari. Al cel de Queralt, abans de començar l'ofici, han sobrevolat diversos parapents fent les delícies de grans i petits. 

El predicador de la missa d'avui ha estat Josep Santamaria, que en la seva intervenció, ha fet referència  al missatge de Déu i ha volgut recordar que dos mesos després que es cremés la catedral de Notre-Dame ja s'hi tornava a fer missa amb un missatge d'esperança. També ha parlat del patiment que sembla inexplicable i molt difícil de superar fent referència, entre altres, a la mort de la filla de l'exentrenador del Barça, Luis Enrique, de 10 anys. En acabar la missa solemne hi ha hagut sardanes amb la Cobla Pirineu. Passades la 1, turistes i curiosos observaven la ballada, mentre que diversos parapents han tornat a sobrevolar la muntanya fent gaudir a tothom d'un magnífic espectacle. 
 

Gala de Queralt 2019. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Fidels durant l'ofici de la Gala de Queralt 2019. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Pregària dels capitans. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Gala de Queralt 2019 Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Parapents sobrevolant el santuari abans de l'ofici. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Participació