L'ocupació de l'agost augmenta als hotels i decreix en cases rurals i càmpings al Berguedà

El turisme rural aconsegueix a l'agost la segona millor ocupació de la demarcació (73,81%), però perd 7,31 punts en el registre interanual

Redacció
06 de setembre del 2019
Actualitzat a les 20:37h
Turisme als peus del Pedraforca.
Turisme als peus del Pedraforca. | ADBerguedà
L'ocupació als establiments hotelers creix el mes d'agost al Berguedà, però la comarca presenta un cert decreixement en càmpings i cases rurals, segons l'Enquesta Flaix d'ocupació turística de la Diputació de Barcelona.

Al Berguedà, el creixement de les estades en hotels és de 9,4 punts, fet que situa la mitjana d'ocupació en aquest sector al 72,64%. En aquest sentit, cal tenir en compte que l'ocupació per places en els establiments hotelers de l'entorn de Barcelona, en la qual no s'inclou la capital catalana ni la comarca del Barcelonès, se situa al 87,5% durant el mes d'agost, xifra que representa un creixement de 3,3 punts respecte el mateix mes de l'any passat i la més alta de tots els anys analitzats.

Responsables hotelers consultats per aquest diari han assegurat que, tot i que l'agost, és un mes molt turístic, els últims anys ha guanyat pes la presència de turistes al juliol. Enguany, Berga ha disposat de menys places hoteleres per la desaparició de l’hotel Ciutat de Berga, de manera que això ha afavorit també l'ocupació dels hotels restants de la ciutat, que han notat un augment de les reserves. 
 
El sector que concentra una ocupació més gran al Berguedà continua sent el dels càmpings, que sota la marca Pirineus de Barcelona, registra un volum del 78,72% d'ocupació, si bé aquesta resulta 2 punts per sota de l'ocupació mitjana registrada l'any anterior.

De ben prop, s'hi troba el sector del turisme rural que aconsegueix un 73,81% i és el segon percentatge més alt de la demarcació, però que registra un decreixement interanual de -7,31 punts.

El Berguedà disposa de la segona millor ocupació de turisme rural a la demarcació només per sota d'Osona (74,55%), que és l'única comarca que obté resultats positius en la mitjana interanual amb un creixement de 9,77 punts. El decreixement del turisme rural a les comarques barcelonines és generalitzat amb caigudes entre 6 i 22 punts en la primera quinzena d'agost. Al Berguedà, en la primera quinzena hi ha una caiguda d'ocupació al sector de 10,23 punts amb una mitjana del 79,27% d'ocupació. En la segona quinzena, amb un 68,35% d'ocupació, la caiguda és de quatre punts. 

A tota la demarcació, l'ocupació mitjana del mes ha estat del 64,9% als allotjaments rurals, xifra que suposa una davallada de 3,7 punts respecte el mes d'agost de l'any passat.