La quarta Retrotrobada Ciclista de Berga porta una contrarellotge i una fira al Carrer Major

La iniciativa, que organitza el Club Esquí Berguedà, se celebrarà els dies 13 i 14 de setembre

05 de setembre del 2019
Actualitzat a les 22:52h
Presentació de la quarta Retrotrobada Ciclista de Berga.
Presentació de la quarta Retrotrobada Ciclista de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
La  quarta edició de la Retrotrobada Ciclista de Berga, que organitza el Club Esquí Berguedà, se celebrarà els dies 13 i 14 de setembre, després que la darrera edició tingués lloc l'any 2016. L'última vegada, l'activitat va portar a la ciutat 150 ciclistes, amb bicicletes clàssiques dels anys 60 als 80, en un ambient festiu i retro. La novetat més destacada d'enguany és la Portal Attack!, una contrarellotge que recorrerà el Carrer Major. El programa d'actes també inclou la clàssica marxa cicloturista i un dinar al local dels Castellers de Berga. A més, s'estrenarà el Classic Bike Festival!, que omplirà el Carrer Major d'estands, animació i exposicions sobre el món del ciclisme. 

El director de la Retrotrobada, Oriol Rego, ha recordat que per participar a les activitats amb bicicleta és necessari portar-ne una de clàssica. És a dir, d'acer, amb el canvi al quadre, pedals de clip i cablejat exterior. També és obligatori portar casc. "No guanyarà el més ràpid, sinó que hi comptarà la mecànica i que sigui hàbil i intel·ligent", ha dit Rego. 

La Retrotrobada començarà divendres 13 de setembre amb la recollida de dorsals al vestíbul del local dels Castellers de Berga, de 6 a 8 de la tarda. Aquell dia a dos quarts de 9 de la nit, al Forn Intramuralla, hi haurà una xerrada a càrrec d'Alba Xandri i Ricard Calmet, els dos berguedans que han fet la volta al món en bicicleta i que parlaran sobre la Great Divide Mountain Bike Route, una ruta de 5.000 quilòmetres resseguint l'espina dorsal de les Rocalloses. 

Marxa matinal i tarda de contrastos al Carrer Major

El gruix d'activitats es farà dissabte. La marxa matinal protagonitzarà bona part del matí. Hi tornarà a haver recollida de dorsals a dos quarts de 7 del matí al Pavelló de Suècia, d'on sortiran els ciclistes a les 9 del matí. L'itinerari els farà recórrer la via verda del Llobregat, des de Pedret fins a Graugés, parar a esmorzar a Casserres, i continuar en direcció a l'Espunyola i Avià. Un cop finalitzada la marxa, hi haurà un dinar al local dels Castellers de Berga pels participants i Kahoot amb Sergi Serra. Aquest historiador i aficionat al ciclisme farà un concurs retrociclista. 

La Classic Bike Festival! irromprà al Carrer Major a la tarda amb parades i ambient de fira i, per acabar, se celebrar, la Portal Attack!, una contrarellotge molt especial que finalitzarà abans de les 12 de la nit. El recorregut començarà a la plaça de Sant Joan i arribarà fins al portal de Santa Magdalena en un circuit pel barri vell preparat per a l'ocasió. Els participants sortiran en grups de 4 i passaran de ronda els primers en arribar al portal. 
Arxivat a