El càmping Berga Resort acaba amb un dels punts negres del porta a porta

Els responsables de l'equipament instal·len contenidors tancats amb accés controlat per als campistes

04 de setembre del 2019
Actualitzat el 06 de setembre a les 15:28h
Contenidors tancats al càmping Berga Resort de Berga.
Contenidors tancats al càmping Berga Resort de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
El càmping Berga Resort, a l'entrada sud de la ciutat, ha posat punt i final a un dels punts negres d'abocament incontrolat de deixalles al Berguedà. Els incívics que es desplaçaven fins a aquest indret per deixar-hi la brossa després de la implantació del porta a porta ja no podran fer-ho. A més, els clients del càmping que encara no ho fessin, hauran de separar les deixalles per fraccions. Allà on abans de l'estiu encara hi havia contenidors, s'hi ha instal·lat una estructura tancada amb contenidors de recollida que aviat s'obrirà amb xip i que, per tant, només podran utilitzar els campistes. 

El president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, ha explicat a NacióBerguedà que els responsables del càmping han fet així un pas endavant per integrar l'equipament al sistema de recollida porta a porta, que fa més de mig any que funciona a dotze municipis del Berguedà. La nova estructura permet separar per fraccions, però de moment encara no s'ha posat en marxa el sistema d'accés controlat. Aquest s'activarà en les properes setmanes quan s'hagi enllestit del tot el programa informàtic. 

El cost de l'actuació a Berga Resort ha anat a càrrec de la mateixa empresa. Ara els clients del càmping podran fer servir el nou sistema d'illetes tancades amb la mateixa targeta amb què tenen accés a la resta de serveis de la instal·lació. A cada campista se li lliurarà un quit de bujols i bosses similar al que s'entrega als clients de les cases de turisme rural des que funciona el porta a porta. 

La resta de càmpings del Berguedà s'adaptarà al sistema porta a porta segons les pròpies necessitats, amb la col·locació d'illetes d'emergència, o bé altres sistemes. 

En una primera fase, el porta a porta va implementar-se a 12 municipis de la comarca entre octubre i novembre (Berga, Gironella, Avià, Puig-reig, Casserres, Cercs, Olvan, Bagà, Guardiola, la Pobla de Lillet, Sant Julià de Cerdanyola i Vilada). En un futur l'ens comarcal preveu, però, habilitar illes de contenidors als 19 municipis - pobles de menys de 500 habitants - que no s'hi van incloure. Per tant, també es vol que la recollida selectiva arribi al sector dels càmpings, la majoria situats als afores dels nuclis urbans o en plena natura. 

Queixes veïnals per l'incivisme a Berga

Els últims mesos, els veïns de Berga s'han queixat justament de l'incivisme a la ciutat arran de la implantació del porta a porta. Els membres de les entitats veïnals denuncien que, a l'estiu, s'han agreujat els problemes de salubritat, entre altres perquè la calor fa més difícil pal·liar les pudors que genera l'orgànica quan ha de guardar-se les deixalles a casa diversos dies seguits, però també perquè hi ha qui decideix abandonar les bosses a tocar de contenidors de vidre, papereres o a prop de les illetes d'emergència. Responsables de l'Ajuntament de Berga  i del consell comarcal es reuniran amb els veïns aquest dijous 5 de setembre. Tècnics de l'administració comarcal i consistori també es trobaran la setmana vinent per estudiar la problemàtica.
Arxivat a