Gironella dona el vistiplau a la modificació de planejament necessària per transformar l'entrada sud

El projecte està valorat en 1,4 milions d'euros, dels quals Gironella ja disposa de 400.000 euros a través dels fons FEDER

04 de setembre del 2019
Actualitzat a la 13:24h
Imatge simulada de com quedaria el projecte de reforma a l'entrada sud.
Imatge simulada de com quedaria el projecte de reforma a l'entrada sud. | Cedida
El ple de Gironella ha procedit aquest dimarts al vespre a l'aprovació provisional de la modificació de planejament general a l'àmbit de la rotonda sud, a la zona de l'antic escorxador. L'alcalde de Gironella, David Font, ha explicat a NacióBerguedà que l'objectiu d'aquest pas és "endreçar urbanísticament la zona perquè quedi d'acord amb el previst" al projecte de transformació de l'entrada sud del municipi. El punt s'ha aprovat amb els vots favorables dels 9 regidors de l'equip de govern de Junts per Gironella i l'abstenció dels dos regidors d'ERC, a l'oposició. 

L'aprovació inicial va fer-se fa uns mesos i s'ha pogut aprovar ara després de superar l'etapa d'exposició pública sense al·legacions. "Un cop feta aquesta segona aprovació provisional de la modificació de planejament per part de l'ajuntament, el següent pas és enviar-ho a Urbanisme perquè ens en facin l'aprovació definitiva", ha detallat David Font.

El projecte de transformació de l'entrada sud inclou la creació d'una rotonda davant d'on hi ha l'antic escorxador, un equipament que fa de magatzem de la brigada. La zona ha de convertir-se en un parc urbà de cara al Llobregat amb àrea verda i nous aparcaments. També preveu la creació d'un itinerari per a vianants i ciclistes de gairebé 2 quilòmetres, tot resseguint l'antic tram del carrilet. "És un projecte ambiciós i de transformació que recupera l'essència històrica, amb una millora de la seguretat i la mobilitat dels vehicles rodats i de la gent que va a peu. Creant un nou espai públic sobre el riu Llobregat amb una zona d'aparcaments, un parc i, per tant, endreçant molt el que seria l'entrada sud del municipi", ha afirmat David Font, tal com també va fer en la presentació del projecte el mes de maig. 

El projecte està valorat en 1,4 milions d'euros, dels quals Gironella ja disposa de 400.000 euros a través dels fons FEDER. "Ara nosaltres presentarem aquest projecte a altres convocatòries i subvencions per tal de completar el finançament, amb la idea que l'obra pugui començar-se entre finals de 2020 i principis de 2021", ha assegurat David Font.

La modificació de planejament suposa un primer pas per poder desenvolupar el projecte en el futur. "Estem fent aquesta paperassa de moment, i un cop ho tinguem, ens podem posar amb tota la resta: calendaritzar l'actuació, acabar de trobar el finançament i tirar-la endavant", ha apuntat David Font. 
Arxivat a