Gironella aprova la cessió de terrenys a la Generalitat per fer l'estació d'autobusos

El Govern català podrà procedir properament a la licitació d'acord amb el projecte constructiu que s'està acabant de redactar

03 de setembre del 2019
Actualitzat el 04 de setembre a la 13:34h
L’Ajuntament de Gironella va arribar a un acord amb la Generalitat el novembre de 2017 per la construcció de la nova estació d'autobusos.
L’Ajuntament de Gironella va arribar a un acord amb la Generalitat el novembre de 2017 per la construcció de la nova estació d'autobusos. | Aj.Gironella
El ple de Gironella ha aprovat aquest dimarts al vespre la cessió definitiva a la Generalitat de Catalunya dels terrenys per a la construcció de l'estació d'autobusos. La tramitació inicial va aconseguir el vistiplau del plenari el passat mes de maig i durant el període d'exposició pública no s'han rebut al·legacions.

L'Ajuntament de Gironella i el departament de Territori i Sostenibilitat procediran a signar un conveni de cessió gratuïta d'uns 250 metres quadrats de sòl perquè s'hi faci la terminal d'autobusos, la primera que hi haurà al Berguedà. 

"En el moment en el qual ens vam posar d'acord amb la Generalitat sobre que ells assumien la inversió de l'estació d'autobusos, ens van demanar dues coses: la primera que els terrenys fossin municipals, de manera que es va fer l'expropiació a Adif; i la segona que hi hagués una cessió de domini a favor seu", ha explicat l'alcalde de Gironella David Font a aquest diari. "Ara procedim a fer la cessió del terreny perquè la Generalitat pugui començar ja a fer tot el tràmit de licitació d'acord amb el projecte constructiu que s'està acabant de redactar", ha remarcat Font. La licitació es preveu per aquest últim trimestre de l'any 2019. El Govern va explicar el passat mes de febrer que treballava amb la idea de construir l'estació el 2020.

L'acord pel qual el departament de Territori impulsarà aquesta actuació es va prendre en una reunió celebrada el 22 de novembre de 2017 entre l'alcalde David Font i el secretari de Territori i Mobilitat, Ricard Font, el director General d'Infraestructures i Mobilitat, Xavier Flores, i el subdirector General d'Infraestructures, David Prat. L’inici de les obres estava previst inicialment per a finals del 2017, i més tard per a la primavera de 2018, però finalment va endarrerir-se. L'equipament consta com una de les prioritats al Pla de Transport de Viatgers de Catalunya 2020. L'equip d'arquitectes que ha planejat la reforma de la plaça de l'Estació serà el mateix que s'ocupi del disseny del nou espai d'acord amb allò que preveu el Govern. 

Les obres de reforma de la plaça de l'Estació, a punt d'enllestir-se
 
L'estació d'autobusos s'inclou en el projecte d'urbanització de la plaça de l'Estació de l'Ajuntament de Gironella. La reforma de la plaça de l'Estació, pendent de la futura terminal, estarà acabada previsiblement a finals d'octubre. "Hi ha una primera part de l'actuació que ja està enllestida, que vam voler tenir llesta per festa major: amb l'aparcament i zones com l'àrea infantil, el passeig o la zona de petanca. Hores d'ara, el què s'està fent és el tema de la jardineria que no es va arribar a temps i les pèrgoles", ha afirmat Font. Una altra qüestió que no estava inicialment prevista és el canvi de grades, al qual es procedirà en les pròximes setmanes.

"L'estructura de grades inicialment no es tocava però, a mesura que han avançat les obres, hem vist que això s'havia de tirar endavant perquè n'hi havia en molt mal estat. Per tant, això farà que les obres acabin una mica més tard del que teníem previst, dilluns vinent tenim reunió per planificar-ne la finalització, jo calculo que ens n'anirem cap a finals d'octubre", ha apuntat David Font. 

El cost global del projecte és d'uns 1,2 milions d'euros, dels quals 400.000 euros corresponen a la terminal de busos. El projecte inclou la reconstrucció de la plaça, amb una aportació de 350.000 euros de la Diputació de Barcelona, i de 216.000 euros de l'empresa GESDIP SAU, propietària del terreny annex a l'estació. 
Arxivat a