El Paral·lel Festival tanca amb satisfacció la quarta edició i espera ampliar l'aforament per al 2020

Entre assistents, convidats i treballadors, l'esdeveniment ha portat enguany entre 1.300 i 1.400 persones a Guardiola de Berguedà

03 de setembre del 2019
Actualitzat a les 18:58h
Paral·lel Festival 2019.
Paral·lel Festival 2019. | Fèlix Beltran
El Paral·lel Festival de Guardiola de Berguedà ha permès gaudir de 35 hores de música electrònica en plena natura per quart any consecutiu, del 30 d'agost a l'1 de setembre. El cofundador del certamen, Fèlix Beltran, s'ha mostrat molt satisfet de la nova edició del festival, la segona que es fa a l'emplaçament del Jou, i n'ha fet balanç. Beltran ha explicat a NacióBerguedà que l'organització del festival espera ampliar l'aforament per l'any que ve, moment en què se celebrarà la cinquena edició d'una cita ja consolidada a la comarca.

En l'edició 2019, entre assistents, convidats i treballadors, el Paral·lel Festival ha mogut entre 1.300 i 1.400 persones.  

"Tothom ha quedat súper content, teníem una mica de por pel clima, però finalment les pluges que van caure a la comarca el cap de setmana no van suposar un contratemps. Vam tenir una mica de tot: molta fresca a la nit, però també es va poder veure l'arc de Sant Martí i una estrella fugaç. Crec que la gent valora en positiu aquesta faceta de contacte amb la natura", ha exposat Bertrán. 
 

Imatge del Paral·lel Festival 2019. Foto: Fèlix Beltran


L'objectiu per a l'any 2020 serà ampliar l'aforament, per la qual cosa es compta amb els permisos, però també millorar el servei i augmentar el nombre de treballadors i voluntaris. "Ens agradaria repetir el festival al Jou, el fet que hi hagi l'hotel ens serveix de base per tenir una certa infraestructura logística", ha explicat Beltran. 

El Paral·lel Festival ha comptat amb noms de renom nacionals com Mousedown, Guillam, Refracted i els estatunidencs Mike Parker i Donato Dozzy. Aquest últim va tancar el programa del festival el diumenge a la tarda com a cap de cartell d'un programa que combina la música electrònica experimental, techno i ambient. "Hi havia vaga de personal de seguretat a l'aeroport del Prat i de Renfe però no vam tenir cap imprevist en aquest sentit. L'única petit ensurt va ser que la maleta de l'artista que tancava el festival es va extraviar, i volava amb els seus discs, però al final tot va arribar abans que comencés, tot va anar bé, molt bé", ha comentat el cofundador del festival. 
 
Públic jove d'arreu del món
 
Un 40% dels assistents són estrangers i el perfil del públic que hi assisteix és majoritàriament jove amb una mitjana d'edat de 28 anys, segons l'organització. El certamen atrau cada any públic de diversos països europeus com França, Alemanya o Anglaterra però també gent dels Estats Units, Austràlia o el Japó.
 

El Paral·lel Festival se celebra en contacte amb la natura. Foto: Fèlix Beltran