Entren en vigor les noves millores de transport públic per a estudiants al Berguedà

Els horaris a la nova línia de la UAB i a les línies a Vic i Bagà es posaran en marxa amb l'inici del curs escolar

03 de setembre del 2019
Actualitzat a les 18:14h
Autobús de Berga.
Autobús de Berga. | Flickr
Les noves millores del transport públic per a estudiants al Berguedà, entre elles el nou autobús a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), entraran en vigor amb l'inici del nou curs acadèmic. 

Les millores en el transport públic, presentades conjuntament pel Consell Comarcal del Berguedà i el Departament de Territori i Sostenibilitat, el passat mes de juliol, busquen satisfer una demanda que va a l'alça, tal com va explicar-se en aquell llavors. I és que el servei de transport públic al Berguedà ha crescut més d'un 30% els darrers tres anys. 

En total, hi ha 3 línies de transport públic que presenten canvis. Per una banda, es crea una nova línia de bus entre Berga i el campus de la Universitat Autònoma de Barcelona a partir de l'inici de curs i segons el calendari acadèmic. El servei permet arribar al campus abans de les 8 del matí i ofereix dues tornades, a les dos quarts de 3 i les 7 de la tarda. Aquesta nova línia permet ampliar també el servei entre Berga i Barcelona, ja que el seu punt d'inici i de final, tret de l'expedició de dos quarts de 3, és l'estació del Nord de Barcelona.

També es potencien les comunicacions amb la Universitat de Vic (UVic). Es millora i s’adapta a partir del 9 de setembre, l'oferta actual de la línia Berga - Gironella - Prats de Lluçanès - Vic, per accedir a Vic a tres quarts de 8 del matí, coincidint amb l’hora de començament de les classes, i tenir tornades a les 12 del migdia, les 3 de la tarda i a un quart de 8 del vespre. 

En paral·lel, per facilitar l'accés a l'alumnat a l'Institut Alt Berguedà (Bagà), es crea una nova expedició del servei Bagà-Berga-Manresa, amb sortida de Berga a tres quarts de 8 de la tarda i arribada a Bagà a les 8 i 25 minuts del matí. Aquesta actuació es posarà en marxa amb l'inici del curs escolar, el 12 de setembre. L'Institut Alt Berguedà estrenarà el proper curs el cicle formatiu de grau superior d'Ensenyament i Animació Socioesportiva. A més, ja fa anys que ofereix el grau professional de Conducció d'Activitats Físicoesportives en el Medi Natural i els estudis de règim especial esportius de Tècnic en muntanya mitjana. 
 

Horari de la línia Berga - UAB. Font: CCBerguedà

 

Horari de la línia Berga - UVic. Foto: CCBerguedà


 

Horaris de la línia fins a Bagà. Font: CCBerguedà
 

 
Tarifes de la Targeta T-10
 

- En la línia Institut Alt Berguedà (Bagà) – Berga – Manresa:

1) Trajecte de Manresa fins a Bagà T-Bages Berguedà 35,25€ (+ 2€ de la targeta recarregable).

2) Trajecte de Puig- Reig / Gironella fins a Bagà : T-10 (2 zones) 20,10€ (+ 2€ de la targeta recarregable).

3) Trajecte de Berga fins a Bagà : T-10 (1 zona) 10,20€ (+ 2€ de la targeta recarregable).

Les targetes es podran adquirir a les oficines de l'Alsa i es podran recarregar a les oficines i/o al mateix autocar. Les recàrregues efectuades a l'autocar només es podran pagar en efectiu.
 

- En la línia Berga– Vic: T-10 de 4 zones per 35,25€. 

La targeta es podrà adquirir i recarregar als punts de venda habituals de targetes de 4 zones.

 

- Nova línia Berga – UAB: T-10 viatges per 53,25€ (+ 2€ de la targeta recarregable)

Aquesta targeta inclou una T-10 TMB (Transport Metropolità de Barcelona). La compra i recàrrega de la targeta només es podrà fer a les oficines de l'Alsa.