Oci

La «room escape» de la Patum atrau 5.000 visitants el seu primer any d’obertura

El 57,10% de les persones que han participat del escape room són del Berguedà, el 12,06 del Bages i el 10,34% del Barcelonès

per Pilar Màrquez Ambròs, 3 de setembre de 2019 a les 12:10 |
Participants de la Patum Room Escape, una iniciativa inspirada en la festa. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Des que La Patum Room Escape va obrir portes el passat 7 de setembre del 2018 fins a dia d'avui, ja han passat per les instal·lacions 5.021 persones. Una xifra que els seus promotors, els berguedans Jordi Pujals, Jordi Salvans i Joan Fígols, celebren i que supera les expectatives previstes. 
 
Concretament el 57,10% de les persones que han participat del escape room són del Berguedà i el 43,90% principalment d’arreu del territori català. Una xifra que aquest estiu s’ha capgirat i la sala ha rebut més escapistes de fora de la comarca que de dins, unes dades que confirmen que s’ha convertit en un atractiu turístic per molts visitants. De la resta de comarques les que més han visitat l'escape de La Patum han estat el Bages (12,06%) i el Barcelonès (10,34%). 
 
"Segurament que l’èxit rau amb que es tracta d’una activitat que és apta per tots els públics: nens, persones grans, amics, comiats de solter, etcètera", comenten els promotors i afegeixen que "el fet que sigui una sala de misteri i no de terror ha fet que molta gent s’atrevís a fer també per primera vegada un escape". La Patum Room Escape és l’única sala de no terror que es pot trobar a la comarca. 

 
Per altra banda els promotors celebren que el Berguedà s'hagi convertit en un lloc de turisme escapista, "això es tracta de la bona feina que estan fent altres empreses com Horrorland, Insomnia Corporation i Hostal 83 que estan oferint propostes que són i han estat reconegudes arreu de Catalunya i a l'exterior".  
 
Una aposta clara per a les escoles
 
Un dels objectius dels promotors per aquest segon any d’obertura és atraure la major quantitat de visites d’escoles de la comarca i també de la Catalunya Central. 
 
"La sala l’hem adaptada com activitat educativa i és ideal perquè es barregen aspectes com aprenentatge de reptes, gemificació, treball en equip, disciplines múltiples i connexió curricular" expliquen els promotors i afegeixen que "la nostra sala aporta per als alumnes cohesió, innovació i coneixement del patrimoni cultural del nostre país".   
 
Concretament el passat més de juny van visitar les instal·lacions diferents càrrecs i responsables dels Centres de Recursos Pedagògics de la Catalunya Central (Berguedà, Bages, Osona, Anoia i Solsonès). Una activitat que han incorporat en els seus respectius catàlegs de serveis per a les escoles. 
 
Per altra banda també durant aquests mesos han participat de l'escape room les escoles de Santa Maria d'Avià, de Montmajor, un grup d'alumnes francesos de l'escola Donzelot de Llemotges, un intercanvi promogut per l'Escola Vedruna Berga, i el Consell Escolar de Gironella.

 

Participació