L'Ametlla de Merola celebra la 30a trobada de gegants pendent de la pluja

L'activitat ha estat protagonitzada per vuit colles d'arreu de Catalunya i Andorra

Redacció
02 de setembre del 2019
Actualitzat a les 21:12h
Trobada de gegants de l'Ametlla de Merola.
Trobada de gegants de l'Ametlla de Merola. | Cedida
L'Ametlla de Merola va celebrar dissabte la 30a Trobada Gegantera del nucli amb vuit colles d'arreu de Catalunya i Andorra; i totes les ganes de festa possibles. Amb tot, la pluja que ha caigut les darreres hores al Berguedà no va perdonar i va remullar el seguici de la cercavila. Quan el temps va permetre una certa treva, els gegants van acabar el recorregut per l'antiga colònia.

Hi van participar la colla d'Andorra la Vella, la dels Pallaresos, Navàs, Puig-reig, Sant Julià de Cerdanyola, Sant Pol de Mar, Santa Maria d'Oló i, és clar, la de l'Ametlla de Merola amb en Mateu i la Maria, els gegants locals. La trobada va comptar amb la col·laboració d'entre 100 i 120 veïns. 

Els gegants de l'Ametlla de Merola han començat el compte enrere pel seu propi 30è aniversari, que serà l'any que ve. L'efemèride promet deixar un gran regust de boca als ametllencs i ametllenques amb activitats que s'aniran coneixent durant l'any. De moment, s'ha posat en marxa, una campanya per canviar el vestit de la Maria, la geganta de l'Ametlla de Merola, l'any 2020.
 

Els gegants resguardats de la pluja. Foto: Cedida
 

Trobada Gegantera de l'Ametlla de Merola. Foto: Cedida

Arxivat a